Scolarizare in spitale

Copiii cu boli care necesita perioade de spitalizare mai lungi de patru saptamani vor beneficia de cursuri in spital
 
<p>
Masura este prevazuta in cadrul unei metodologii aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Potrivit acesteia, vor beneficia de scolarizare in spital copiii cu afectiuni metabolice, afectiuni rare, sistemice, genetice, autoimune, afectiuni oncologice, afectiuni infectioase, afectiuni nefrologice, neurologice, patologie psihiatrica.

Metodologia precizeaza ca evaluarea starii de sanatate a elevilor in vederea infiintarii de grupe sau clase in spitale se va face prin diagnosticul medicului curant, pe baza foii de observatie, cu recomandarea de inscriere in sistemele de scolarizare infiintate in unitati spitalicesti.

Propunerea de inscriere in clasa se face de catre medicul sau managerul de caz pe baza diagnosticului medical si a scrisorii medicale care sa ateste necesitatea ramanerii in regim de spitalizare a elevului pentru o perioada mai mare de patru saptamani, la solicitarea parintelui sau a reprezentantului legal.

Infiintarea unei clase sau grupe in spitale este posibila pentru un numar de cel putin 6 si nu mai mult de 12 elevi spitalizati. Totodata, clasele sau grupele din spital vor fi organizate ca invatamant simultan: invatamant prescolar, invatamant primar - clasa pregatitoare, clasele I - III si clasele II - IV, invatamant gimnazial cu clasele V - IX.

Citeste stirea integral pe Hotnews.ro

</p>
Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza