Scoici Saint-Jacques la gratar

O reteta specifica bucatariei italiene, cu sunca de Parma si scoici Saint-Jacques, care arata superb pe gratar
 
<p>Timp: 30 minute
Portii: 4
Valori per portie: 315 calorii, 4 g carbohidrati (inclusiv zahar 0,1 g), 30 g proteine, 20 g grasimi (grasimi saturate 6 g), sursa buna de vitamina E.

Ingrediente

12 scoici mari, cu partea corai cu tot, circa 350 g in total
16 felii subtiri de sunca de Parma sau San Daniele, circa 150 g in total
piper negru
Pentru marinata:
2 catei mari de usturoi
cateva fire proaspete de busuioc, coriandru si patrunjel
1/2 lamaie
3 linguri ulei de masline virgin

Preparare

Se spala si se sterg scoicile, se separa partea roz de carnea alba si se pun intr-un castron.

Pentru marinata, se descojesc cateii de usturoi si se zdrobesc in castronul cu scoici. Se spala verdeturile, se pastreaza cateva frunze de busuioc pentru ornat, apoi se toaca restul si se adauga in castron. Se stoarce sucul lamaii in castron, se adauga uleiul de masline, se amesteca si se lasa la marinat, la temperatura camerei, 15 minute. Se incinge gratarul la maximum.

Cand scoicile sunt gata, se indoaie o felie de sunca si se infige in frigare, apoi se infige o bucata alba de scoica, apoi una roz. Se repeta inca de trei ori, terminand cu sunca. Se pregatesc la fel inca trei frigarui.

Se pun frigaruile pe gratar, se umezesc cu marinata si se frig 5 minute, intorcandu-le si udandu-le cu marinata la jumatatea intervalului de timp. Sunt gata cand sunca e crocanta, iar carnea molustelor e frageda.

Se toarna peste frigarui sucul adunat la gratar, apoi se presara piper si se orneaza cu frunze de busuioc.

Sfat:
Se folosesc intotdeauna scoici proaspete. Cele congelate sunt prea apoase, vor dilua marinata si vor ingreuna friptul pe gratar. • Se pot folosi creveti cruzi sau cuburi de carne densa, alba, de peste in loc de scoici Saint-Jacques. Orice sunca uscata la aer poate fi folosita in loc de sunca de Parma sau San Daniele.</p>

Vote it up
278
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza