Scoala de actorie

Dorotheea Petre isi deschide primele cursuri de actorie. Oricine se poate inscrie, iar la primul curs invitat este Victor Rebengiuc
 
<p>
Singura actrita romanca pentru care Festivalul de Film de la Cannes si-a schimbat traditia, creand special un premiu pentru incredibila ei performanta din “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, Dorotheea Petre isi lanseaza propria sa scoala de actorie.

Sub numele de “Fii actor!“, scoala este dedicata dezvoltarii aptitudinilor pentru actoria de film, teatru si televiziune. Invitatii primei sesiuni sunt Victor Rebengiuc, Clara Voda si producatorul Dan Burlac. Cursurile vor avea loc in perioada 26 noiembrie 2011 – 26 ianuarie 2012. Cei care doresc sa se inscrie vor trimite un mail la contact@fiiactor.ro si pot obtine mai multe detalii de pe site-ul www.fiiactor.ro.

“Fii actor!“ se adreseaza celor care iubesc actoria, indiferent de pregatire si de varsta. Dedicata dezvoltarii aptitudinilor actoricesti prin cursuri si workshopuri, scoala de actorie ii invata pe cursanti cum sa isi foloseasca adevaratele resurse, cum sa scape de inhibitii, sa-si optimizeze abilitatile de comunicare in fata unei audiente, nu numai pe scena sau in fata camerei, ci in orice alt aspect al vietii lor.

“Pentru mine actoria a fost si este o stare de spirit, este o stare privilegiata prin care vezi lumea sub lupa, iar asta este fascinant si foarte distractiv“, spune Dorotheea Petre. “Foarte multi dintre noi au visat cel putin o data sa fie actori, sa fie aplaudati si admirati. Actoria este, intr-adevar, un vis care se poate transforma foarte usor in realitate, pentru ca in actorie, de multe ori, lucrurile sunt mai simple decat credem. Pentru a fi un bun actor, nu ai neaparat nevoie de scoli, ci de sinceritate, placerea de a juca si atentie. Vreau ca aceasta scoala sa fie un loc unde oamenii cu care impartasesc dragostea pentru actorie sa se bucure de extraordinara placere de a juca, indiferent daca iau actoria ca pe un hobby, sau vor sa transforme aceasta pasiune in profesie“, adauga Dorotheea.

Cursurile sunt personalizate si cuprind exercitii de dictie, improvizatie, impostatie, deprinderea citirii unui text, lucrul pe scena sau pregatirea pentru un casting. La final, participantii vor fi acumulat un bagaj de informatii, exercitii si tehnici de pregatire pe care le vor putea folosi, fie ca e vorba de o auditie sau de prezentarea unui proiect.

Dorotheea Petre s-a nascut la 9 ianuarie 1981. A copilarit in Eforie Nord si a absolvit Colegiul Pedagogic C-tin Bratescu din Constanta. Urmeaza UNATC, sectia de actorie. La 23 ani, isi face puternic debutul in lungmetrajul “Ryna”, regizat de Ruxandra Zenide si produs de Strada Film. “Ryna” castiga peste 30 de premii internationale, iar Dorotheea primeste Premiul de debut la Festivalul International de Film Transilvania. Urmeaza Premiul special al juriului la Festivalul International de Film Mannheim-Heidelberg.
 
In 2005 este distribuita in productia “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, in care interpreteaza rolul principal si primeste recunoastere internationala, precum si Premiul special al juriului pentru Cea mai buna actrita la prestigiosul Festival de film de la Cannes, sectiunea Un Certain Regard.

</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Vesti bune pentru contabili -- Stim toate variantele de credite cu rate fixe!</a></strong>
 
Vote it up
127
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza