Scapa de ridurile din somn

Pozitia in care dormi iti poate “sapa” in fata dungi care nu mai dispar
 
<p>
Academia Americana de Dermatologie (AAD) avertizeaza ca dormitul in anumite pozitii duce la “linii de somn” – riduri care devin gravate în suprafata pielii si nu dispar odata ce te-ai trezit. Dormitul pe o parte creste ridurile de pe obraji si barbie, iar dormitul cu fata în jos poate duce in timp la o frunte incruntata.

Mananca mai mult peste – in special somon
Nu numai ca somonul este o sursa de proteine, dar este si o sursa de acizi grasi Omega-3. Nicholas Perricone, dermatolog, spune WebMD ca acizii grasi hranesc pielea, ii pastreaza aspectul  tineresc si ajuta la reducerea ridurilor.

Nu te incrunta – Ia ochelari de lectura!
Miscarea faciale repetitive formeaza un canal sub suprafata pielii si acesta devine în cele din urma  un rid. Purtati ochelari de citit, daca aveti nevoie de ei si ochelari de soare pentru a proteja pielea din jurul ochilor de daune soare si de la privitul incruntat.
Schimba consumul de cafea cu cel de cacao
Într-un studiu publicat intr-un numar din 2006 in Journal of Nutrition, cercetatorii au descoperit ca consumul de cacao care contine niveluri ridicate de epicatchin si catechine, protejeaza pielea de  soare, a afectat hidratarea si a facut pielea sa arate mai fina.
Nu exagera cu spalatul pe fata
Potrivit dermatologilor de la Universitatea din Maryland apa de la robinet indeparteaza barierele naturale ale pielii, care protejeaza impotriva ridurilor. Daca sapunul nu este hidtratant, utilizati o lotiune de curatare faciala in loc de sapun.


 
Incercati tratamente locale cu Vitamina C
Cercetatorii de la Universitatea Tulane au descoperit ca vitamina C poate creste productia de colagen, protejeaza impotriva daunelor cauzate de razele UVA si UVB si corecteaza problemele de pigmentare si este benefica pentru probleme inflamatorii ale pielii.
Mananca mai multa soia
Un studiu publicat in European Journal of Nutrition a raportat ca un supliment pe baza de soia (care mai contine vitamine, proteine de peste, extras din ceai alb, seminte de struguri si rosii) a imbunatatit structura pielii si fermitatea dupa doar sase luni.

Ingrijeste-ti pielea tot timpul
Daca intr-adevar doriti sa va pastrati pielea tanara, incepeti cu elementele esentiale:
•    Evitati soarele
•    Folositi creme de protectie solara
•    Nu fumati
•    Folositi crema hidratanta
</p>
Vote it up
199
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza