Scapa de cancer prin alimentatie

O importanta deosebita atat in prevenirea, dar si in tratarea cancerului de colon o au alimentele
 
<p>Cancerul colorectal este cea de-a doua mare cauza a mortii determinate de cancer. Ca sa reduci riscul, Societatea Americana impotriva Cancerului, recomanda scaderea consumului de carne rosie si procesata, si introducerea in alimentatie a fructelor, legumelor si cerealelor integrale. Fa loc in meniu si acestor alimente uimitoare (cercetarile recente arata ca acestea sunt in mod special eficiente):
● Laptele. Doua cesti de lapte sau mai mult in fiecare zi reduc cu 22% riscul de a dezvolta cancer colorectal, potrivit unei noi analize a 27 de studii. Cele mai mari beneficii sunt oferite de consumul de lapte degresat.
● Pestele. Intr-un studiu recent care a implicat peste 1.800 de adulti, cei care au consumat multe alimente bogate in grasimi de tip omega 3 au redus riscul imbolnavirii cu peste 39%. Consumul, de doua ori pe saptamana, de peste gras (cum ar fi ton, somon sau sardine) face minuni, spun cercetatorii. Aceeasi cantitate va ajuta sa va mentineti inima sanatoasa.
● Soia. Pentru fiecare 5 grame de soia consumate zilnic, sansele de a dezvolta un cancer colorectal scad cu 8%, dupa cum arata un studiu recent in care au fost analizate peste 68.000 de femei. Alte cercetari arata ca moleculele de grasime naturala din soia ar putea fi toxice pentru celulele canceroase din colon.
● Usturoiul. Nu este doar gustos, ci si bogat in antioxidanti care blocheaza formarea tumorilor pe colon, dupa cum o arata doua publicatii. Cinci catei pe saptamana, in forma neprelucrata sau cruda, reduc riscul imbolnavirii cu 31% in medie. </p>
Vote it up
272
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza