Scapaţi de dureri de cap si migrene

Veti descoperi in con­­tinuare numeroase sfaturi pentru pre­­venirea si ameliorarea acestor stari
 

Vasele sangvine dilatate sau tensiunea din muschii capului si gstului sunt cau­­zele cele mai frecvente ale durerii de cap. Migrena – o durere de cap mai in­­ten­­sa care este insotita de simptome pre­­cum greata – poate fi declansata de o varietate de factori. Veti descoperi in con­­tinuare numeroase sfaturi pentru pre­­venirea si ameliorarea acestor stari.

Incalziti-va picioarele
O cale simpla de a va calma durerea de cap neuropata este cu­­fun­­darea picioarelor intr-un lighean cu apa calda. Aceasta dilata vasele sangvine din pi­­cioare, ceea ce micsoreaza circulatia sang­­vina la nivelul capului, ameliorsnd du­­re­­rea.

Slabiti pentru a invinge migrenele
Daca aveti migrene si sunteti supraponderal, in­­cer­­cati sa slabiti – s-ar putea sa va luati ast­­­fel adio si de la migrene. Un studiu ameri­­can a descoperit ca persoanele cu obezita­­te grava care si-au micsorat stomacul pe cale chirurgicala pentru a pierde din greuta­­te au raportat, dupa sase luni, si o reducere considerabila a numarului de migrene sufe­­rite. Cercetarea continua pentru a desco­­pe­­ri daca pierderile de greutate mai putin extreme nu ar putea produce efecte ase­­ma­­natoare. Dar nu are rost sa asteptam rezultatele; sa scapi de kilogramele in plus este benefic din multe alte puncte de vedere.

Apelati imediat la tablete
Luati medica­­men­­te de cum observati primele semne ale instalarii migrenei – greata sau tulburari vizuale. Cercetarea a aratat ca tratamentele de ameliorare a migrenelor de tipul celor cu sumatriptan (Imigran) sunt cu atst mai eficiente cu cst sunt luate mai devreme. Acelasi lucru este valabil si pentru alte forme de ameliorare a durerii. Nu incercati, asadar, sa va tineti tare sau sa asteptati ca durerea sa treaca de la sine – luati-va medicatia prescrisa inainte ca durerea migrenei sa se instaleze.

Vote it up
88
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza