Scapă de durere fără pastile

Terapiile manuale de combatere a durerii îți pot fi de ajutor
 

Durerea vă poate obosi și împiedica să vă desfășurați activitățile, mai ales dacă nici dvs., nici medicul nu reușiți să-i descoperiți cauza. Terapiile manuale, inclusiv acupunctura, masajul și reflexoterapia, vă pot fi de ajutor.

 

• Acupunctură. Aceasta presupune introducerea unor ace în anumite puncte de pe corp și se folosește de multă vreme pentru combaterea durerii. Studiile sugerează că, pe lângă faptul că declanșează producția de endorfine (care creează o stare de bine), acupunctura are un efect specific la locul durerii, stimulând producția de adenozină, un analgezic natural.

• Presopunctură și shiatsu. Ambele terapii acționează pe baza acelorași principii ca acupunctura, dar în loc de ace se folosesc apăsări ferme cu degetele. Pentru cele mai bune rezultate, mergeți la un practicant calificat. Multe persoane consideră că aceste tehnici sunt eficiente în caz de dureri de cap, dureri de spate și durerile asociate cu osteoartrita.

• Stimularea nervilor. TENS – stimularea electrică transcutanată a nervilor – implică aplicarea unui curent electric slab printr-o serie de electrozi amplasați pe piele la locul durerii sau în apropierea acestuia. Puteți obține un aparat pentru TENS de la medic sau de la o clinică pentru tratamentul durerii, ori puteți să cumpărați sau să închiriați unul de la farmacie. Terapia e eficientă în caz de dureri în partea inferioară a spatelui, artrită reumatoidă, dureri menstruale sau cauzate de travaliu, dureri postoperatorii și dureri de cap.

• Masaj. Este una dintre cele mai vechi terapii și e inclusă în programele de combatere a durerii de la multe spitale și clinici. Masajul este reconfortant, dar poate avea și un efect direct asupra durerii, stimulând producția de endorfine și calmând nervii care transportă semnalele de durere spre creier.

• Reflexoterapie. Practicanții reflexoterapiei consideră că fiecare organ, fiecare glandă și fiecare parte a corpului se reflectă într-un anumit punct reflexogen de pe laba piciorului. Aplicarea unei presiuni ușoare în aceste puncte deblochează curgerea energiei către organe și țesuturi într-o anumită zonă, stimulând endorfinele și calmând durerea.

• Osteopatie și chiropractică. Ambele terapii presupun manipularea coloanei vertebrale și a altor articulații, precum și a țesuturilor moi din jur, pentru a ameliora funcționarea nervilor și circulația sângelui. Și-au dovedit eficiența în combaterea durerii cauzate de diverse probleme care afectează spatele, mușchii și articulațiile în general, precum și în caz de migrene și dureri de origine nervoasă.

Sursa: Reader’s Digest – “1001 sfaturi pentru sănătatea ta”

 

Vote it up
183
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza