Scanarea sanilor fara radiatii

O clinica din Bucuresti a adus cel mai performant ecograf pentru sani
 
<p>
Cel mai modern echipament dedicat  preventiei si diagnosticarii cancerului la san a fost inugurat de curand la o clinica din Bucuresti.
Este vorba de aparatul Acuson S2000 ABVS, cel mai modern echipament dedicat  preventiei si diagnosticarii cancerului la san. Aparatul permite vizualizarea in mediul virtual a tesutului mamar si ajuta astfel la depistarea precoce a formatiunilor tumorale mamare. Prin scanarea volumetrica si reconstructia tridimensionala a structurii sanului, aparatul ofera detalii imbunatatite ce cresc precizia diagnosticarii si monitorizarii cancerului la san.

Echipamentul este unicul de acest tip din Bucuresti, iar in Europa de Este de mai gasesc doar 2 astfel de aparate.
 
Ecograful dezvoltat de Siemens este primul sistem multifunctional cu ultrasunete, de  scanare volumetrica automata a tesutului mamar si reprezinta un adevarat salt tehnologic in piata echipamentelor medicale. Acesta reda automat imagini 3D cu navigare in volum si afisarea planurilor tomografice. Astfel, spre deosebire de sistemele conventionale cu ultrasunete, ABVS permite o perspectiva completa 3D asupra tesutului mamar, ce creste precizia identificarii si diagnosticarii leziunilor de la nivelul sanilor.

La examinarea cu noul ecograf este necesara o minima compresie, ceea ce inseamna ca pacientele de orice varsta se vor simti mult mai confortabil. Principalul beneficiu este insa cantitatea zero de radiatii emise in timpul scanarii. Este o investigatie oricand si oricat repetitiva. Imaginile astfel achizitionate sunt memorate in statia de lucru si pot fi accesate de fiecare data pentru a urmari si a face comparatii intre scanari.

Totodata, aparatul reduce mult timpul alocat unei scanari. Daca o scanare clasica dureaza in medie 30 minute la fiecare san, cu  Acuson S2000 ABVS investigatia se realizează acum in aproximativ 10 minute pentru fiecare san.  Aparatul se gaseste la clinica Mirmed-Aslan.
Un studiu publicat in 2008 arata ca ilustrarile cu ultrasunete, aditionale mamografiilor obisnuite, au ajutat la depistarea cancerului in 28% din cazuri. Folosirea ultrasunetelor pentru depistarea cancerului mamar este recomandata femeilor care au tesut mamar dens, razele X fiind mai putin eficiente. De asemenea, folosirea acestui echipament este indicata mai ales pacientelor care trebuie sa urmareasca evolutia post-operatorie la intervale mai scurte decat cele minim sase luni necesare in cazul mamografiilor.

</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Afla cum poti economisi 40-50% din rate creditului tau de nevoi personale</a></strong>
 
Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza