Sardine cu crusta din boabe de piper

O reteta tipic mediteraneana: peste, verdeturi aromate, ulei de masline si usturoi. Nasturelul se poate inlocui cu spanac
 
<p>Timp: 25 minute
Portii: 4
Per portie: 265 calorii, 1 g carbohidrati (inclusiv zahar 0,3 g), 24 g proteine, 19 g grasimi (grasimi saturate 4 g), sursa buna de vitamine E si B.

Ingrediente

8 sardine mari si proaspete, circa 500 g in total
1 lingurita amestec de boabe de piper
1 legatura mica de marar
1 catel de usturoi
2 lamai
sare
3 linguri ulei de masline
8 fire mici de rozmarin
4 foi de salata crocante
8 fire de nasturel

Preparare

Se incinge gratarul la maximum. Se taie sardinele de-a lungul burtii si se scot maruntaiele. Se spala pestii, frecand solzii usor cu degetele. Se sterg sardinele pe prosoape de hartie.

Se zdrobeste piperul intr-un mojar sau cu un rulou.

Se spala si se toaca mararul, se curata de coaja si se zdrobeste usturoiul; se adauga amandoua la piper. Se spala lamaia si se rade coaja cat mai fin, in acelasi castronel. Se adauga apoi putina sare si ulei de masline si se amesteca.

Se spala rozmarinul, se pune cate un fir in interiorul fiecarui peste, apoi se toarna deasupra, cu o lingura, o parte din mixtura de marar. Se intoarce pestele si se toarna deasupra aceeasi mixtura, pastrandu-se ceea ce ramane din amestecul din castronel. Se lasa sardinele la marinat timp de 5-10 minute.

Intre timp, se spala si se taie fideluta foile de salata si nasturelul, se spala, se usuca si se aranjeaza pe farfurii. Se taie patru felii din cealalta lamaie, se scot samburii si se pune cate o felie pe fiecare farfurie.

Se infige fiecare sardina, pe lungime, intr-o frigare, apoi se frige 2-3 minute pe fiecare parte.

Se scot sardinele din frigari, si se asaza cate doua peste foile de salata. Se toarna peste salata cantitatea ramasa din amestecul de marar si se serveste.

Sfaturi
Daca e timp, se poate intinde pasta de boabe de piper peste sardine cu 1-2 ore inainte si se lasa la marinat in frigider. Nasturelul poate fi inlocuit cu spanac tanar cu putin mustar.</p>

Vote it up
141
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza