Saptamana de muzica clasica la metrou

Asociatia “Arta nu musca” impreuna cu Metrorex ofera calatorilor companiei de transport o saptamana de muzica clasica la metrou
 

<p>

Avand in vedere succesul de care s-a bucurat prima editie a proiectului "Muzica clasica la Metrou", Asociatia “Arta nu musca” vine in intampinarea Zilelor Bucurestiului cu cea de a doua editie a proiectului dezvoltat in parteneriat cu Metrorex. Acesta isi propune sa ofere cateva clipe de relaxare tuturor celor ce trec prin statiile de metrou, ajutandu-i sa evadeze din monotonia cotidianului, promovand in acelasi timp tinere valori romanesti.

Spectacolele au loc chiar de Zilele Bucurestiului, intre 16 si 21 Septembrie 2013, in cele mai populate sase statii de metrou: Piata Unirii 1, Piata Unirii 2, Universitate, Piata Victoriei 1, Piata Victoriei 2 si Gara de Nord, in intervalul orar 17:30-19:00. Calatorii sunt invitati sa se delecteze cu o serie de concerte de muzica clasica, sustinute direct pe peron de catre tineri artisti de la Opera Romana, de la liceele de muzica "Dinu Lipatti" si "George Enescu", studenti si masteranzi ai Universitatii Nationale de Muzica. Concertele vor fi acompaniate de momente inedite de grafica, desen, pictura, dans contemporan sau tango argentinian.

"Ma bucura implicarea companiei noastre intr-un proiect inovator dar si util noua, tuturor. Iata ca in zilele urmatoare ne vom afla in fata unor tineri talentati ce vor realiza prin interpretarea lor un veritabil dialog cu publicul calator cu metroul. Cu totii vom fi castigatori! Castigatori sunt tinerii interpreti ce vor avea ocazia sa-si prezinte maiestria artistica, precum si publicul ce va beneficia de momente placute. Spatiul generos al metroului va dobandi astfel noi valente, promovand cultura!" (Aurel RADU, director general Metrorex).

O noutate fata de editia precedenta o reprezinta difuzarea unui program de muzica clasica prin plasmele de la metrou, in perioada 04 - 30 Septembrie 2013, in statiile amintite, o ora dimineata, de la 07:30 la 08:30 si o ora dupa-amiaza, de la 16:00 la 17:00.

Evenimentul inseamna o suita de concerte ce va vor tine cu respiratia taiata, muzica de buna calitate, muzica ce emotioneaza, destinde si educa, muzica clasica la metrou!

“Arta nu musca” este un demers socio-cultural ce promoveaza activ tineri artisti talentati si proiecte de incurajarea consumului de arta, intr-o maniera actuala si creativa.

</p>

Vote it up
452
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza