Sansa unui nou inceput (5)

Exista oameni carora trecerea anilor nu le taie avantul, ci le ofera sansa de a incepe lucruri noi. Astazi, ultima poveste
 

<p>

Krystyna Kruczkowska, in varsta de 62 de ani, profesoara de limba si literatura poloneza, acum pensionata, locuieste in Bladzim, un sat mic din nordul Poloniei. Este casatorita cu Feliks si are trei copii mari si trei nepoti. Krystyna a reusit sa duca o pasiune de amator la rangul de profesie.

„Am predat timp de 30 de ani si, cand m-am oprit din asta, mi-am dat seama ca voi innebuni sa fac doar treaba prin casa si prin gradina“, marturiseste ea. „Aveam nevoie si sa-mi completez cumva pensia mea modesta. Mereu am fost curioasa sa cunosc lumea si oamenii, asa ca am decis sa-mi implinesc un vis din copilarie si sa ma apuc de scris. Scrisesem ocazional scurte articole despre scoala mea, pentru publicatia saptamanala Czas Swiecia si, intr-o zi, am observat ca erau in cautarea unui jurnalist. Am aplicat pentru slujba. Am mers 23 de kilometri pe bicicleta, pana la redactia ziarului din Swiecie,  pentru a-l convinge pe tanarul editor sa ma lase sa scriu despre comunitatea mea.
Provocarea era sa scriu despre orice altceva in afara de invatamant. Din fericire, am fost mereu o cautatoare a adevarului, asa ca am gasit o multime de lucruri de relatat. Dovada stau cele cateva premii de jurnalism pe care am reusit sa le obtin. Vad ceea ce fac ca pe o continuare a activitatii mele de profesor, pentru faptul ca pot sa lucrez cu si pentru oameni.“

Primele povesti pe care le-am publicat in acest serial au fost cele ale Mariei-Helene de Spiegeller, acum in varsta de 76 de ani, fost functionar din Belgia, care si-a regasit vocatia ca ghid in Asia, a lui Tibor Banky, de 71 de ani, fost tipograf si corector maghiar, care si-a descoperit, dupa pensionare, vocatia ca actor, a Christianei Baumelle, un fost psiho-sociolog, care a infiintat o retea online pentru persoanele varstnice si singure si a romancei Sanda Vincenz Brediceanu, in varsta de 72 de ani, fosta profesoara la Universitatea de Arhitectura, care si-a descoperit pasiunea de a picta.

Detalii AICI si AICI si AICI si AICI

</p>

Vote it up
191
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza