Sandvis cu legume la gratar

In aceasta reteta, sparanghelul si ciupercile furnizeaza complexul de vitamine B

 

<p>

Se obtin 4 portii
Timp preparare: 15 min.
La foc: 14 min.

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
1/4 lingurita sare
1 varf lingurita piper negru
4 ciuperci portobello, fara picioruse
1 legatura mica de sparanghel, curatat, taiat in jumatati
1 ardei gras rosu mare, curatat, taiat in jumatati
4 felii de paine italieneasca
100 g branza de capra

Preparare:

Se incinge gratarul sau rotisorul.
Intr-un castron mic, se amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic, sarea si piperul. Se ung ciupercile cu acest amestec.

Legumele se rumenesc la gratar sau la rotisor, la 10 cm distanta de sursa de caldura, pana se moaie si se rotesc pe cealalta parte. Sparanghelul si ardeiul gras se rumenesc 10 minute, iar ciupercile, 12 minute. Cand ardeiul s-a racit destul cat sa poata fi tinut in mana, se curata de piele si se taie felii.

Se opreste gratarul sau rotisorul. Se pun feliile de paine pe gratar sau pe gratarul rotisorului si se lasa 2 minute la incalzit.

Se intinde branza de capra pe feliile de paine. Deasupra se asaza ciupercile, impartite egal pe fiecare felie. Urmeaza feliile de ardei gras si sparanghelul. Se servesc caldute.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
119
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza