Sandviciuri cu sardele

Se prepara in cateva minute si este un pranz sau o gustare perfecta

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

1 morcov, circa 125 g, ras
30 g nasturel tocat, macris sau patrunjel
2 linguri chives proaspat tocat
150 g branza moale cu continut redus de grasimi
8 felii groase de paine de secara
2 cutii sardele in ulei de masline, circa 120 g fiecare, scurse
1 ceapa rosie mica feliata subtire
piper
cateva fire de chives, pentru ornat

Preparare:

Se amesteca morcovul ras, nasturelul si arpagicul cu branza moale. Se asezoneaza, dupa gust, cu piper.

Se intinde uniform mixtura de branza pe fiecare felie de paine de secara. Se injumatatesc sardelele pe lungime, apoi se aranjeaza peste branza, cu partea cu piele in sus.

Se aranjeaza feliutele de ceapa rosie peste sardele si se orneaza cu cateva fire lungi de arpagic. Se presara sandviciul cu piper si se serveste.

Cateva idei:

• Pentru gust si textura diferite, incercati sa folositi paine cu seminte in loc de paine de secara.
• Pentru a reduce continutul de grasimi, folositi sardele conservate in saramura in loc de ulei, si branza proaspata in loc de branza moale cu continut redus de grasimi.
• Pentru un pranz la pachet, sau un picnic, preparati sandviciuri „inchise“ si satioase, folosind 2 felii de paine la fiecare.
• Incercati sa preparati sandviciuri deschise, cu scrumbie afumata si mere. Amestecati branza moale cu 1 mar ras, 2 linguri castravete tocat marunt si chives. Intindeti mixtura pe painea cu seminte sau de secara si puneti deasupra 175 g file de scrumbie afumata, rupt bucatele. Ornati cu felii subtiri de ridiche.

Avantaje:

• In Evul Mediu, varietatile de morcovi erau de culoare rosie, mov sau neagra, datorita prezentei pigmentilor de antocianina. Familiara varietate de morcovi portocalii a fost introdusa doar in secolul al XVII-lea. Culoarea se datoreste beta-carotenului. Cantitatea poate varia dupa varsta si varietate; de obicei, in morcovii mai batrani, de culoare portocaliu-inchis, se gaseste o cantitate mai mare de antioxidanti decat in morcovii tineri, de culoare portocaliu-deschis.
• Sardelele din aceasta reteta sunt de fapt pui de sardele, dar si puii altor specii de pesti, cum ar fi heringii, pot fi folositi la fel de bine. Sunt bogati in acizi grasi omega-3 si contin varietatea de fier care este usor absorbita de organism. Mai mult, consumul de astfel de peste conservat creste cantitatea de calciu primita de organism.
• Amestecand morcovul ras cu nasturel tocat si cu branza moale incurajati copiii sa manance mai multe vegetale.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
250
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza