Sandvici irlandez cu friptură și salată de ceapă

Pentru o gustare adevărată încercați acest sandvici irlandez clasic, din friptură la grătar și pâine crocantă.

 

 
Preparare: 10 minute, plus 1 oră pentru înmuiere, opțional
La foc: 4-6 minute
2 porții
 
60 g ceapă, tăiată solzișori
1 baghetă mică sau două cornuri crocante
Produs tartinabil cu conținut scăzut de grăsimi, opțional
1 frunză mare de salată, ruptă șuvițe
1 roșie mare, tăiată felii
2 felii de friptură de vită subțiri, cam 100 g fiecare
Puțin ulei vegetal, pentru uns
Sare și piper negru
Garnitură: muștar sau hrean
 
1 Dacă nu vă grăbiți, se înmoaie ceapa în apă rece timp de 1 oră, astfel devenind mai puțin iute.
2 Se scurge ceapa și se zvântă. Se încălzește ușor bagheta sau cornurile. Se taie în jumătate pe lungime și se unge cu produsul tartinabil, dacă se folosește. Jumătățile de baghetă se umplu cu roșii și salată.
3 Se încălzește grătarul. Se îndepărtează grăsimea de pe feliile de carne, apoi se ung cu puțin ulei și se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte până când sunt făcute așa cum doriți.
4 Se pun feliile de carne în sandviciuri, se ung cu muștar sau hrean, apoi se adaugă ceapa. Se potrivesc de sare și piper.
5 Se presează bine sandviciurile pentru a le „sigila“, se taie în diagonală și se servesc imediat.
 
Vote it up
354
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza