Sanatate in sistem informatic

Reteta electronica va fi functionala in martie 2012, iar dosarul electronic al pacientului va deveni operational  in 2013
<p>Constructia sistemului informatic necesar implementarii cardului de sanatate va incepe in cursul lunilor iulie-august, iar in februarie 2012 va incepe distribuirea cardului.
Cititoarele de carduri si abonamentele la internet vor trebui cumparate de spitale si de cabinetele medicale. “De ce sa ne asumam noi ca stat cumpararea cititoarelor de carduri si a abonamentelor la internet? Daca am accepta acest lucru ar insemna sa cumparam pentru toti furnizorii de servicii din sistem, inclusiv pentru farmacii”, a spus Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Desi sistemul informatizat are nevoie, pentru a nu se bloca, de o conexiune la Internet suficient de performanta – astfel de conexiuni neexistand in zonele rurale – Lucian Duta afirma ca “Nu pot sa cred ca intr-un spital, medicii nu au bani sa isi cumpere un abonament de internet .”
„Sistemul de sanatate informatizat va fi mai eficient prin reducerea fraudei care se ridica la miliarde pe an” a mai spus Lucian Duta. Acesta a estimat ca vom putea vorbi de „o limitare consistenta a fraudei peste 6-7 luni, dupa implementarea e-prescriptiei”.</p>
Vote it up
259
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza