Salvatorul copiilor exploatați

Kailash Satyarthi a câştigat, în 2014, Premiul Nobel pentru Pace  
 

Articole similare

Kailash Satyarthi a câştigat, în 2014, Premiul Nobel pentru Pace, alături de Malala Yousafzai. În vârstă de 60 de ani, el luptă de peste trei decenii pentru abolirea exploatării copiilor prin muncă.

Ce mesaj crezi că transmite lumii acest Premiu Nobel?

Sunt destul de optimist. Cred că va ajuta la creşterea vizibilităţii şi atenţiei de care se bucură cauza celor mai neglijaţi şi defavorizaţi copii din lume. Premiul primit de mine va inspira multe persoane, activişti, guverne şi companii, să-şi dea mâna, pentru a lupta împotriva exploatării copiilor.

Cum vă pot ajuta oamenii din diverse colţuri ale lumii în această misiune?

În primul rând, toţi trebuie să accepte şi să simtă că în lume încă mai există copii exploataţi, că sclavia la care sunt supuşi îmbracă cea mai urâtă formă posibilă. Iar acesta este un lucru oribil, o crimă împotriva umanităţii, ceva inacceptabil, care trebuie să dispară. În al doilea rând, este nevoie de mai multă voinţă politică, de mai multă implicare a corporaţiilor şi a publicului. Aşadar, cu toţii avem responsabilitatea de a salva şi proteja copiii planetei.

Ce este Săptămâna Stopării Sclaviei Copiilor?

Am organizat Săptămâna Stopării Sclaviei Copiilor anul acesta, între 20 şi 26 noiembrie. Este un eveniment pe care îl vom repeta în fiecare an, abordând diferite aspecte ale sclaviei la care sunt supuşi copiii. În 2014, am solicitat comunităţii internaţionale ca abolirea sclaviei copiilor să fie încorporată în documente oficiale, ca obiectivele de dezvoltare post-milenare sau obiectivele dezvoltării durabile.

 

Preluare de pe site-ul nobel.org; Adam Smith, autorul interviului, este director științific al Nobel Media, Stockholm. Articol reprodus cu permisiunea © NOBEL MEDIA AB.

Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza