salut! adio!

CINE / CUM / ACUM / MARTIE
 

Tom și Jerry.
Îi vom vedea și pe marile ecrane, într-un lung-metraj produs de Warner Bros, care va dezvălui cum s-au cunoscut și prin ce aventuri trec atunci când cei doi se rătăcesc în Chicago. Scenariul va fi scris de Eric Gravning. Seria de 114 scurtmetraje cu Tom și Jerry creată de studiourile Hanna-Barbera a fost premiată cu șapte premii Oscar.

Pantaloni ecologici.
Producătorii de blugi au fost cuprinși și ei de febra reciclării și au creat un material textil hibrid, un amestec de bumbac și plastic recuperat din sticle folosite. Problema este că noul material este cu aproape 10% mai scump decât docul clasic utilizat la fabricarea blugilor. O altă companie folosește și ea „bumbac reciclat“, adică resturi de fire recuperate din filaturi. Acesta e mai puțin rezistent decât bumbacul natural și trebuie amestecat cu poliester.

Revista Pif.
Generațiile care și-au trăit copilăria în anii ’70-’80 au aflat că, din păcate, celebra revistă franceză Pif Gadget a fost închisă. Aceasta a fost fondată în 1969 sub egida partidului comunist francez. Revista a mai dispărut de pe piață în 1993 și a fost relansată în 2004 cu un tiraj de 100.000 de exemplare. Revista avea datorii de patru milioane euro.

Grigore Vieru.
A trecut mai mult de o lună de când și-a luat adio de la această lume poetul Grigore Vieru. El a fost cel care a dat glas unora dintre cele mai frumoase poezii despre mamă, în 1988, primind cea mai prestigioasă distincție internațională în domeniul literaturii pentru copii: Diploma de Onoare Andersen. Vieru a fost și cea mai cunoscută voce basarabeană proromânească.

Vote it up
8
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza