salut! adio!

 

Spital pentru păpuşi.
Pentru a-i ajuta pe copii să-şi învingă teama faţă de doctor, în centrul oraşului Timişoara, într-o sală a unei librării, s-a deschis primul spital pentru păpuşi. Micuţii pot veni aici cu jucăriile „suferinde“ de două ori pe săptămână, miercurea şi sâmbăta, iar studenţi ai Facultăţii de Medicină, îmbrăcaţi în halate albe, consultă „bolnavii“, scrie cotidianul Cancan. Unii copii s-au întristat când au aflat că piciorul rupt sau ochiul scos de la un ursuleţ sau o păpuşă nu mai pot fi salvate de medic. Ideea, preluată din afară, a fost pusă în aplicare de Asociaţia Studenţilor la Medicină, care vrea să combată astfel teama micuţilor de doctori.

Cinematograf din maşină.
De la 1 iulies-a deschis primul cinematograf drive-in digital din România, în Bucureşti, zona Băneasa. Aici poţi viziona filme zilnic, de la ora 21.00, pe toată perioada verii, aşezat confortabil în propria maşină.

Gratuitate în spitale.
Începând din această lună, Ministerul Sănătăţii introduce coplata serviciilor medicale. Astfel, va exista un pachet de analize şi consultaţii ce sunt acoperite prin Casa de Asigurări de Sănătate şi servicii medicale plătite de pacient la spital.

Fabrică de bere.
Producţia de bere de la fabrica din Azuga a fost sistată. Compania Ursus a decis să producă berea Azuga, după aceeaşi reţetă, în alte fabrici din ţară, transmite Cotidianul. Fabrica de bere de la Azuga are 139 de ani.

Competiţii.
Atleta Ionela Târlea a decis să se retragă din activitatea de mare performanţă. Campioană mondială şi europeană, medaliată cu argint la Olimpiada de la Atena la 400 metri garduri, Ionela, care are 33 de ani, a anunţat la GSP TV că va rămâne angajată la Clubul Sportiv Dinamo.

Vote it up
102
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza