Salata tunisiana de legume, masline si ou

Exotica si satioasa, este reteta perfecta pentru un bufet suedez. Se poate prepara cu o seara inainte de petrecere.

Foto: Christiane Kruger

 

<p>Ingrediente:
2 oua
300 g ardei grasi carnosi rosii sau verzi
1 ardei iute verde (peperoni)
1 ceapa mare rosie
250 g rosii aromate de gradina
2 catei de usturoi
1 lingurita seminte de chimen
sare
3 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
100 g ton (in saramura)
cate 10 masline verzi si negre

Se obtin 4 portii
Pe portie: 230 kcal, 11 g proteine, 17 g grasimi, 7 g glucide
Timp preparare: 45 minute plus timp de racire, 1 ora

Preparare:

1. Se incinge cuptorul la 250 de grade (230 de grade cu ventilator sau treapta 6). Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu. Se fierb ouale tari, se scurg, se trec prin apa rece. Se lasa sa se raceasca.
2. Se spala ardeii grasi, ardeiul iute verde si ceapa nedescojita, se scurg si se asaza in tava. Se dau 15 minute la cuptor. Ardeii se intorc. Se spala rosiile, se asaza in tava langa celelalte legume si se mai tin la cuptor 15 minute.
3. Se scot legumele din cuptor si se acopera imediat cu un servet de bucatarie ud, lasandu-le astfel 5 minute. Se curata ardeii de coaja, se indeparteaza semintele si cozile. Se curata pielita rosiilor si se taie cotoarele. De pe ceapa se scot foile exterioare intarite, se taie mustatile.
4. Se toaca marunt legumele sau se face din ele un piure grosier cu ajutorul robotului de bucatarie, apoi se pun cu suc cu tot intr-un castron. Se curata usturoiul si se trece prin presa de usturoi direct in salata. Se piseaza chimenul cu 1/2 lingurita sare intr-o piulita si se adauga la salata.
5. Salata se tine 1 ora acoperita, la rece. Se aranjeaza pe un platou, se stropeste cu ulei si zeama de lamaie. Ouale se descojesc, se taie in sferturi, iar tonul se desface in bucatele. Se orneaza salata cu oua, ton si masline. Se serveste cu lipie.

Util:
Salata aceasta poate fi pregatita din ajun. Se pastreaza la frigider si se orneaza cu ton, masline si sferturi de oua inainte de a fi servita. Pentru un bufet, se calculeaza aproximativ cantitatea dubla.</p>

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza