Salata taraneasca din Grecia

Poti folosi un castravete de salata taiat in doua pe lung. Se scot semintele cu lingurita si se taie in sferturil, apoi in felii groase.

 

<p>Se obtin 4 portii
Pe portie: 360 kcal, 16 g proteine, 29 g grasimi, 8 g glucide
Timp pregatire: 20 minute

Ingrediente

400 g rosii
3 castraveciori de gradina
2 cepe mari rosii
2 ardei grasi verzi
100 g masline negre
100 g peperoni iuti sau dulci, conservati
4 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
sare, piper negru proaspat macinat
300 g branza feta de oaie
1 lingurita oregano uscat

Preparare

1. Rosiile se spala, se taie in doua, li se scot cotoarele, apoi se taie in opt felii. Castravetii se spala si se taie in rondele groase, indepartand capetele.
2. Se curata cepele de coaja, se taie in doua, apoi in solzisori nu prea subtiri. Ardeii se taie in doua, se curata, se spala si se taie in fasii.
3. Se impart legumele in patru farfurii. Se aranjeaza maslinele si peperoni peste legume. Se bat bine cu telul intr-un castron 3 linguri ulei de masline, otetul de vin rosu, sarea si piperul. Dupa ce s-a dizolvat sarea, se picura vinegreta peste portiile de salata. Feta se taie in 4 felii groase sau se faramiteaza si se imparte in cele patru farfurii. Se presara cu oregano si se mai stropeste cu ulei de masline. Langa aceasta salata se serveste lipie scoasa din cuptor sau paine alba.</p>

Vote it up
178
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza