Salata din trei feluri de fasole

Experimenteaza, pornind de la o reteta clasica de salata din fasole verde, la care adaugi un sos de salata original.

 

<p>Se obtin: 4 portii
Pe portie: 625 kcal, 23 g proteine, 38 g grasimi, 45 g glucide
Timp preparare: 30 minute

Ingrediente

250 g fasole verde fideluta
250 g fasole galbena fideluta
150 g boabe de fasole alba (conserva)
200 g rosii de cocteil
1 ceapa rosie
1 legatura de patrunjel
sare
piper negru proaspat macinat

Pentru dressing
1 catel de usturoi
sare
80 g smantana foarte grasa
2 linguri pasta de rosii concentrata
1 lingura ulei de masline
2 linguri otet balsamic
piper negru proaspat macinat
1 praf de zahar
1-2 varfuri de cutit boia de ardei foarte iute

Preparare

1. Se spala fasolea fideluta verde si galbena, se curata si se scot atele, daca exista. Se taie pastaile in bucati de 5 cm si se pun intr-o sita asezata deasupra unei oale mari. Se umple oala cu apa de trei degete si se pune la foc. Se fierbe fasolea al dente 12-15 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.
2. Se scurg boabele de fasole alba. Se spala rosiile si se taie in doua, cele foarte mari chiar in patru. Se curata ceapa si se toaca. Patrunjelul se spala si se scutura bine sa se zvante, se rup frunzulitele si se toaca marunt.
3. Pentru dressing se curata usturoiul, se taie bucati si se pune intr-o piulita. Se adauga 1/4 lingurita sare si se piseaza pana devine pastos. Se prepara un dressing cremos din usturoiul amestecat cu smantana grasa, pasta concentrata de rosii, ulei de masline, otet balsamic, piper, zahar si boia de ardei iute.
4. Intr-un castron mare se amesteca cele doua feluri de fasole fideluta cu fasolea boabe, rosiile de cocteil, ceapa tocata si o treime din patrunjel. Se adauga, amestecand usor, dressingul si se potriveste gustul cu sare si piper din belsug. Cand salata este gata, se presara restul de patrunjel si se serveste.

Versiunea clasica a salatei de fasole

Se spala 1 kg de fasole fideluta galbena, se curata si se scot atele. Pastaile se taie in bucati de 4-5 cm si se fierb 15-18 mi­nute in apa usor sarata. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata 2 esalote si se toaca marunt. Fasolea si esalotele tocate se pun intr-un castron. Se amesteca 4 linguri ulei de floarea-soarelui cu 2 linguri otet cu tarhon, sare si piper si se toarna peste legume. Se lasa salata 2 ore sa se patrunda, apoi se potriveste de sare si piper. Se presara patrunjel si se orneaza cu felii de bacon prajite crocant.</p>

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza