Salata de bob cu vinegreta de ardei

Aceasta salata de inspiratie orientala se serveste presarata cu patrunjel tocat si insotita de ciabatta sau lipie

Foto: Christiane Kruger

 

<p>Timp pregatire: 35 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie: 265 kcal, 12 g proteine, 13 g grasimi, 24 g glucide

Ingrediente

600 g bob congelat
sare
2 esalote
1/2 castravete de salata
3 rosii lunguiete
cate 1/2 ardei gras rosu si galben
4 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita praf de cumin
1/2 lingurita boia dulce
1 praf de boia foarte iute
piper negru proaspat macinat
1/2 legatura patrunjel

Preparare

1. Se acopera bobul cu 250 ml apa usor sarata, se pune pe foc si se fierbe al dente 15-20 minute. Se rastoarna intr-o sita, se scurge si se lasa sa se raceasca.
2. Se curata esalotele si se toaca marunt. Castravetele se spala bine si se taie pe lung, apoi se scot semintele cu o lingurita. Jumatatile de castravete se taie in felii. Rosiile se spala si se taie in doua, li se scot cotoarele. Se taie felii. Se pun intr-un castron boabele, esalotele, feliile de rosii si de castravete si se amesteca.
3. Se curata jumatatile de ardei, se spala si se toaca marunt. Din ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, praf de cumin, boia dulce si foate iute, sare si piper se freaca o vinegreta, in care se adauga cubuletele de ardei.
4. Se aranjeaza ingredientele salatei in patru farfurii si se stropesc cu vinegreta. Patrunjelul se spala si se zvanta, se toaca frunzulitele marunt. Se presara patrunjel tocat peste salata si se serveste. Alaturi, se potriveste ciabatta sau lipie.</p>

Vote it up
114
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza