Salata bavareza de varza cu slanina

Gustare de iarna: redu caloriile scurgand grasimea topita din tigaie si pastrand doar cubuletele de slanina prajite crocant.

 

<p>Timp pregatire: 35 minute plus
Timp marinare: 45 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie: 215 kcal, 7 g proteine, 17 g grasimi, 10 g glucide

Ingrediente

1 kg varza alba frageda
sare
1 lingura seminte de chimen
100 g slanina afumata, la bucata
3 linguri ulei de germeni de porumb
3-4 linguri otet de bere sau de vin alb
piper negru proaspat macinat
1/4 legatura de cibulet

Preparare

1. Se scot foile exterioare ale verzei, se spala capatana de varza si se taie in sferturi. Se dau sferturile de varza pe razatoare pentru a obtine fasii cat mai subtiri. Cotorul nu se foloseste la salata.
2. Se pun la fiert intr-o oala mare 2 l apa cu 1 lingurita sare si cu chimenul. Cand apa clocoteste, se adauga fasiile de varza si se fierb 2 minute. Se rastoarna intr-o sita si se trec pe sub jet de apa rece. Se lasa sa se raceasca.
3. Se ia slanina de pe sorici si se taie in cubulete. Se incinge intr-o tigaie cu fundul gros 1 lingura de ulei si se prajesc cubuletele de slanina, sa devina crocante. Se pun slanina si varza intr-un castron si se amesteca.
4. Intr-un castronas se pun 2 linguri ulei, otetul, putina sare, piper si zaharul si se amesteca pana ce sarea si zaharul s-au dizolvat. Se toarna vinegreta in salata de varza, se amesteca si se lasa totul acoperit 45 minute, sa se patrunda.
5. Se spala coditele de cibulet, se zvanta, iar jumatate se taie fin. Se potriveste gustul salatei cu sare, piper, zahar si otet. Se pun portii de salata in boluri, se presara cu coditele intregi si tocate de ceapa. Merge foarte bine cu covrigi.</p>

Vote it up
84
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza