Salata tropicala cu lamaie verde

Nasturelul (cresonul) are aroma picanta si gust iute-piperat care dureaza doar cateva clipe. Plantati-l in gradina!
 
<p>Timp: 20 minute
Portii: 4
Per portie: 472 calorii, 20 g carbohidrati (inclusiv zahar 19 g), 4 g proteine, 42 g grasimi (grasimi saturate 7 g), sursa buna de vitamine A, B si C.

Ingrediente

Pentru salata
1 manunchi de nasturel
2 avocado coapte, dar tari
2 papaia coapte, dar tari

Pentru dressing
1 lamaie verde
sare si piper negru
1/4 lingurita zahar
4 linguri ulei de masline extravirgin
4 linguri ulei de floarea-soarelui

Preparare

Se prepara mai intai dressingul. Se spala lamaia verde si se da pe razatoare. Se storc 2 linguri de suc si se pun, impreuna cu coaja rasa, intr-un castron. Se adauga sare, piper negru si zahar, apoi se amesteca cu cele doua feluri de ulei. Se gusta si se mai adauga suc de chitra, daca este necesar; se pune apoi deoparte.

Se spala si se usuca nasturelul; se taie toate tulpinile mai groase.

Se taie in jumatate si se scot samburii fructelor de avocado, apoi se curata de coaja si se feliaza pe latime. Se taie in jumatate fructele de papaia, se scot semintele, se curata de coaja si se feliaza pe lungime.

Se aranjeaza nasturelul pe farfurii individuale, alaturi de fructele de avocado si papaia. Se toarna deasupra dressingul si se serveste imediat.

Sfat:

Mango poate inlocui papaia. Nasturelul poate fi inlocuit cu spanac tanar asezonat cu putin praf de mustar sau cu zeama de lamaie si piper negru.</p>

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza