Salata taraneasca

Legumele fripte pe gratar sunt delicioase cu paste si sos acrisor. Serveste aceasta salata ca un pranz usor sau ca garnitura pentru carne
 
<p>
Timp de preparare: 35 de minute, plus racire si 30 de minute marinare
Se obtin 4 portii

Ingrediente:

200 g paste mari (spirale, radiatori, rigatoni)
1 ardei gras rosu curatat de seminte si taiat in jumatate
125 g rosii taiate feliute
1 vanata curatata si feliata pe lungime
2 linguri otet balsamic sau suc de lamaie
3 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri busuioc proaspat taiat fideluta
1 lingura capere tocate
1 catel mare de usturoi pisat (optional)
30 g parmezan proaspat ras
sare si piper

Preparare:

Se fierb rigatoni 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg si se spala sub jet de apa rece, apoi se scurg din nou si se lasa sa se raceasca.

Se incinge grillul si se coc jumatatile de ardei, cu partea cu coaja in sus, 5–10 minute sau pana ce s-au rumenit. Se pun apoi intr-o punga de polietilena si se lasa sa se raceasca.
Se coc rosiile si vinetele 5 minute sau pana se rumenesc. Se intorc legumele, ca sa se gateasca uniform, apoi se scot pe masura ce sunt gata. Se pun feliile de rosie intr-un castron. Se asaza feliile de vanata deoparte, pe o farfurie, si se lasa sa se raceasca putin.
Se taie feliile de vanata fasii late de 2,5 cm si se adauga la rosii. Se descojesc ardeii si se taie fasii de 2,5 cm latime, dupa care se adauga in castron. Se adauga si pastele si se amesteca.
Intr-un castronel, se amesteca otetul balsamic sau sucul de lamaie cu ulei de masline, busuioc, capere, usturoi (daca se foloseste) si branza parmezan. Se amesteca acest dressing cu salata. Se asezoneaza dupa gust. Se pune deoparte salata, ca sa se marineze circa 30 de minute, astfel ca aromele sa se amestece, inainte de a fi servita.

Cateva idei:

• Pentru o salata satioasa, vegetariana, adaugati 1 cutie fasole cannellini sau fasole rosie, circa 400 g, bine scursa.
• Se pot adauga la salata si dovlecei sau sparanghel fripti sub grill. Feliati dovleceii pe lungime. Frigeti-i impreuna cu vinetele si rosiile.
• Inlocuiti vinetele cu anghinare din cutie, bine scursa si coapta sub grill.

Avantaje:

• Vinetele sunt o leguma folositoare pentru mesele satioase, dar fara continut mare de calorii. Ele contin doar 15 kcal la 100 g.
• Frigerea sau coacerea este o metoda sanatoasa de a gati legume ca vinetele, caci au tendinta de a absorbi mari cantitati de grasime atunci cand sunt prajite.
• Branza parmezan adaugata la paste contribuie cu cantitati folositoare de calciu, ca si cu un gust minunat.
</p>
Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza