Salata Nisa cu cuscus si fasole

Este o salata colorata, plina de gustul si aromele Mediteranei. Se poate servi ca fel principal, la un pranz de vara
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

250 g cuscus
400 ml apa clocotita
1 lingura ulei de masline extra virgin
1 lingurita ierburi de Provence
140 g fasole verde
1/2 castravete
2 cutii fasole flageolet, circa 410 g fiecare, scursa si spalata
1 ceapa rosie mica tocata
200 g rosii cherry taiate in jumatate
2 oua fierte tari taiate in sferturi
8 fileuri de ansoa scurse si taiate in jumatate pe lungime
75 g masline negre

Dressing cu rosii uscate la soare:
1 lamaie, sucul
2 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingura rosii uscate la soare, tocate marunt
sare si piper

Preparare:

Mai intai se prepara dressingul. Se combina intr-un borcan cu capac sucul de lamaie cu rosiile uscate la soare si cu piper, se insurubeaza capacul si se scutura borcanul pentru ca ingredientele sa se amestece perfect. Se pune deoparte.

Se pune cuscusul intr-un castron mare si se toarna apa clocotita peste el. Se amesteca, se incorporeaza uleiul de masline si ierburile de Provence, apoi se acopera si se lasa 5 minute, pana ce cuscusul a absorbit toata apa. Se ia capacul, se afaneaza cuscusul cu o furculita, ca sa se separe granulele, si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se fierbe in aburi fasolea verde timp de 3–4 minute, sau pana se face frageda, ramanand totusi crocanta. Se scurge si se raceste sub jet de apa. Se taie in jumatate.
Se taie castravetele felii groase, apoi fiecare felie se taie in 4. Se amesteca castravetele in cuscus, impreuna cu fasolea flageolet, fasolea verde, ceapa si rosiile. Se adauga dressingul si se amesteca cu grija. Se potriveste de sare si piper, daca e nevoie (fileurile de ansoa si maslinele sunt si ele sarate).
Se transfera salata pe un platou. Se orneaza cu sferturi de ou fiert, fileuri de ansoa si masline, dupa care se serveste.

Cateva idei:

• Ca sa preparati o salata vegetariana, pur si simplu omiteti fileurile de ansoa.
• Preparati un cuscus cu fasole grasa, folosind 2 cutii de fasole, circa 410 g fiecare, scursa si spalata, in locul celei flageolet. Inlocuiti fasolea verde cu 2 ardei mari, 1 rosu si 1 verde, curatati de seminte si taiati rondele subtiri. Preparati dressingul folosind 1 lingura pesto, sucul de la 1 lamaie si 1 lingura ulei de masline extra virgin. Pentru ornat, in loc de oua, ansoa si masline, frigeti sub grill felii de bacon, apoi scurgeti-le bine de ulei si sfaramati-le deasupra salatei.

Avantaje:

• Cuscusul, preparat din gris, este mancarea de baza in multe tari nord-africane. Ca si alte cereale, nu contine grasimi si este bogat in carbohidrati cu amidon.
• Vitamina C continuta de rosii este concentrata in substanta cu aspect de jeleu care inconjoara semintele.
• Fileurile de ansoa ofera calciu si fosfor, ambele fiind minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor si dintilor. Aceste minerale sunt retinute in ansoaul din conserve.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza