Salata nicoise de ton

O reteta de salata din bucataria franceza, reinterpretata: tonul proaspat e plin de acizi grasi omega-3 si vitamina B12

 

<p>

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

450 g cartofi rosii mici, taiati in opt
1/3 cana suc proaspat de lamaie
2 linguri ulei de masline
2 linguri mustar de Dijon
1/2 lingurita sare
340 g fasole verde, taiata in bucati de 5 cm
2 bucati de ton (grosime 2,5 cm, 700 g in total)
1/2 lingurita piper
0,5 l rosii cherry, taiate in jumatati
1 legatura nasturel, cu cozile tari scoase
1 andiva belgiana, taiata pe lat in felii de 1 cm

Preparare:

Intr-o oala mare cu apa fiarta, se fierb cartofii 10 minute sau pana cand sunt fragezi. Se scurg.

Intre timp, intr-un castron mare, se amesteca sucul de lamaie, uleiul, mustarul si 1/4 lingurita de sare. Se adauga cartofii cat mai sunt calzi si se amesteca bine.

Intr-o oala de fiert la aburi se fierbe fasolea verde 4 minute sau pana cand este crocanta-frageda. Se pune fasolea in castronul cu cartofi si se amesteca bine.

Intre timp, se incalzeste in prealabil gratarul. Se pune tonul pe gratar si se presara cu restul de 1/4 lingurita de sare si cu piperul. Se frige la 15 cm de flacara, 3 minute pe fiecare parte, ca sa iasa in sange.

In castron, se pun rosiile, nasturelul si andivele, amestecand bine. Pentru servit, se taie tonul in felii si se asaza peste salata amestecata.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
114
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza