Salata jamaicana cu pui

Reteta trebuie pregatita in momentul servirii, deoarece kiwi deterioreaza rapid orice proteina din carne

 

<p>

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

4 cepe verzi, taiate fin
3 catei de usturoi, tocati
1 1/4 lingurita cimbru uscat
1 lingurita piper negru
3/4 lingurita enibahar macinat
3/4 lingurita sare
4 linguri otet din vin rosu
2 linguri mustar de Dijon
2 lingurite zahar brun inchis
450 g piept de pui fara piele, fara oase
1 lingura ulei de masline
2 cani bucati de ananas
4 kiwi, curatati si taiati in felii
1 ardei gras rosu mare, taiat betisoare
1 cana betisoare de jicama

Preparare:

Intr-un castron mare, se amesteca jumatate din ceapa, usturoiul, cimbrul, piperul negru, enibaharul si 1/2 lingurita de sare. Se adauga 2 linguri de otet, 1 lingura de mustar si zaharul brun; se amesteca bine. Se adauga puiul si se freaca bine cu amestecul. Se acopera si se pun deoparte.

Intr-un castron separat, se amesteca restul de 2 linguri de otet, 1 lingura de mustar, 1/4 lingurita sare si uleiul. Se adauga ceapa ramasa, ananasul, kiwi, ardeiul gras si jicama; se amesteca.

Se incalzeste in prealabil gratarul. Se frige puiul la 15 cm de flacara, 4 minute pe fiecare parte sau pana este facut. Cand se raceste suficient, se taie puiul felii pe diagonala. Se adauga in castron si se amesteca.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza