Salata exotica de orez cu ananas

Caleste ananasul proaspat 2 minute in 150 ml vin alb sec sau apa cu zeama de lamaie, altfel devine amar
 
<p>Timp preparare: 25 minute plus
Timp de fierbere: 20-25 minute
Timp de racire: 30-50 minute

Se obtin 4 portii
Pe portie: 380 kcal, 8 g proteine, 12 g grasimi, 59 g glucide

Ingrediente

200 g orez basmati
sare
300 g ananas (din conserva sau proaspat, dar calit in vin)
300 g ciuperci champignon mici
4 tije de telina
2 cepe verzi
100 g smantana grasa, 50 ml lapte
2 linguri otet cu zmeura
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1/4 lingurita praf de ghimbir
1 lingurita condiment de curry dulce
1 varf de cutit sambal oelek
4-6 frunze mari de varza de China

Preparare

1. Se pune orezul cu 400 ml apa si 1/2 lingurita sare intr-o oala. Se da intr-un clocot, apoi se fierbe acoperit, la foc mic, 20-25 mi­nute. Cand a fiert orezul, se scoate capacul sa se evapore toata apa si se lasa sa se raceasca 30-50 minute. Se amesteca ocazional cu furculita, pentru a-l rasfira.
2. Se scurge ananasul din conserva si se taie in bucati, daca e cazul. Se curata ciupercile cu servete de hartie; li se taie coditele. Palariile se taie in doua sau in patru, in functie de marime.
3. Se spala tijele de telina, se curata si se taie in fasii inguste. Se pastreaza cateva frunze de telina. Se curata cepele verzi, se spala si se taie in rondele fine; se pastreaza o parte pentru ornat. Se pun intr-un castron mare orezul, ananasul si legumele si se amesteca.
4. Pentru dressing, se bat bine intr-un castron smantana grasa cu laptele, otetul cu zmeura, uleiul, sare, ghimbir, curry si sambal oelek. Se toarna peste ingredientele salatei si se amesteca.
5. Se spala frunzele de varza de China, se zvanta si se taie in fasii. Se aranjeaza pe cele 4 farfurii. Salata de orez se asaza peste varza de China, se orneaza cu frunze de telina si inele de ceapa verde. Se serveste imediat.</p>

Vote it up
117
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza