Salata de tortellini

Poti folosi tortellini cu umplutura de somon sau branza ori, intr-o versiune mai frugala, taitei lati verzi, cu spanac
 
<p>Timp preparare: 40 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie: 475 kcal, 17 g proteine, 33 g grasimi, 30 g glucide

Ingrediente:

2 oua
300 g morcovi
1 ceapa mica
1 lingura ulei de rapita
150 ml supa concentrata de legume
500-600 g tortellini proaspeti cu umplutura de ricotta si spanac
sare
1/2 salata verde
100 g frisca
100 g iaurt
2 linguri zeama de lamaie
piper negru proaspat macinat
1/2 lingurita mustar cu ierburi
cate 1/4 legatura de marar si patrunjel
1 mana mica de hasmatuchi

Preparare

1. Se pun ouale intr-o oala, se acopera cu apa si se fierb tare. Se trec prin jet de apa rece, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata morcovii, se decupeaza de-a lungul fiecaruia cinci santuri, apoi se taie morcovul in rondele subtiri, astfel incat sa aiba aspect de flori. Se curata ceapa si se toaca marunt.
2. Se incinge uleiul de rapita intr-o tigaie de teflon si se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga morcovii si se rumenesc pe ambele parti. Se stinge totul cu supa si se fierbe acoperit, la foc potrivit, 5-10 minute. Se iau morcovii de pe foc si se lasa la racit. Se fierb al dente tortellini in apa usor sarata, se strecoara, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se raceasca.
3. Salata verde se spala, se curata si se centrifugheaza. Se rup frunzele de salata in bucati mari si se aranjeaza pe un platou sau pe patru farfurii. Pentru dressing se pun intr-un castron smantana, iaurt, zeama de lamaie, sare, piper si mustar si se bat cu telul.
4. Se spala mararul si patrunjelul si se scutura de apa. Se toaca marunt frunzulitele si se inglobeaza in dressing. Se adauga morcovii si tortellini la dressing si se amesteca atent. Se descojesc ouale si se taie in sferturi. Se aranjeaza salata pe frunzele de salata verde, se orneaza cu sferturi de ou si se serveste.</p>

Vote it up
169
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza