Salata de taitei in stil chinezesc

O salata de taitei cu legume imbogatita cu aroma de ghimbir si citronella, la care se adauga coriandru si alune.

 

<p>Preparare: 30 de minute
La foc: 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 236
Glucide 36 g
Proteine 9 g
Grasimi 9 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

100 g taitei cu ou subtiri
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
2-3 catei de usturoi, tocati
2 linguri ghimbir, ras fin
1 lingura citronella, tocata foarte fin
200 g morcovi, taiati betigase
1 ardei gras rosu, taiat cubulete
1 ardei gras galben taiat cubulete
150 g stiuleti de porumb tanar, taiati pe lungime
100 g mazare
250 g salata chinezeasca, taiata fideluta
6 cepe verzi, taiate subtire
4 linguri sos de soia
1 lingurita ulei de susan
3 linguri frunze de coriandru proaspat
25 g alune sarate, tocate marunt

Preparare

1. Se pune un vas cu apa la fiert. Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg bine.
2. Se incalzeste uleiul de floarea-soarelui intr-un tuci sau intr-o tigaie mare si se prajeste rapid ardeiul iute, ghimbirul, citronella, morcovii, ardeii grasi, porumbul si mazarea timp de 4-5 minute.
3. Se adauga salata chinezeasca, ceapa verde, taiteii scursi, sosul de soia si uleiul de susan. Se prajesc la foc potrivit inca un minut, pana cand toate se amesteca si se infierbanta bine.
4. In final se adauga coriandru si alune, se amesteca din nou si se serveste.</p>

Vote it up
264
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza