Salata de tagliatelle verzi

In stil italienesc, adauga la portii doua-trei scobitori in care infigi cate o maslina, o biluta de mozarella si o rosie cherry

 

Se obtin 4 portii
Pe portie: 750 kcal, 28 g proteine, 37 g grasimi, 75 g glucide
Timp preparare: 40 minute

Ingrediente:

400 g tagliatelle verzi
sare
250 g rosii de cocteil
2 castraveciori de gradina
1 legatura de rucola
1 ceapa rosie
200 g bilute de mozarella
1 legatura de busuioc
1 catel de usturoi
1 lingura seminte de pin
40 g pecorino (branza de oaie) maturat ras
6 linguri ulei de masline
3 linguri zeama de lamaie
2 linguri supa de legume concentrata
piper negru proaspat macinat
masline negre, pentru ornat

Preparare:

1. Se fierb pastele al dente intr-o oala cu multa apa si sare. Se varsa apa si se scurg. Se spala rosiile de cocteil, castravetii si frunzele de rucola. Rosiile se taie in doua, castravetii se taie pe lung, iar apoi in felii. Se rup coditele dure ale frunzelor de rucola si se taie rucola in bucati potrivite.

2. Se curata ceapa, se taie in doua, apoi solzisori. Într-un castron mare se amesteca taiteii cu rosiile, castravetii, rucola si ceapa. Se scurg bilutele de mozarella si se amesteca atent cu salata.

3. Pentru sosul de pesto se curata busuiocul cu un servet uscat si se toaca frunzele. Se curata de coaja catelul de usturoi si se toaca mare. Se pun busuiocul, usturo­iul, semintele de pin si branza pecorino intr-un tocator cu arc si se maruntesc bine. Se rastoarna amestecul intr-un bol mic.

4. Se completeaza tocatura de busuioc cu uleiul de masline, zeama de lamaie, supa concentrata sau 2 linguri apa, sare si piper si se adauga totul la salata. Se amesteca si se potriveste gustul. Se imparte in boluri mici si se servesc portiile ornate cu masline.

Vote it up
197
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza