Salata de tagliatelle cu morcovi si mango

Prepara si serveste pe loc aceasta mancare bogata in betacaroten (vitamina A), un antioxidant minunat pentru organism
 
<p>Timp preparare: 40 minute
Se obtin  4 portii
Pe portie: 520 kcal, 15 g proteine, 18 g grasimi, 71 g glucide

Ingrediente

300 g tagliatelle (taitei lati)
sare
4 morcovi mari
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 lingurita zahar brun
1 lingurita praf de ghimbir
1/2 lingurita praf de citronella
100 ml supa concentrata de legume
1 mango copt
200 g iaurt acrisor
3 linguri suc de portocale
1 lamaie netratata
piper negru proaspat macinat
2 linguri seminte de dovleac

Preparare

1. Se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Apoi se strecoara, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata morcovii, se spala si se taie cu un cutit ascutit pe lungime in fasii late si subtiri.
2. Se incing 2 linguri ulei intr-o tigaie de teflon si se prajesc feliile de morcov pe ambele parti. Se presara zaharul deasupra si se caramelizeaza usor. Se adauga praf de ghimbir si de citronella si se amesteca.
3. Se stinge amestecul cu supa si se mai fierb morcovii 4-5 minute, al dente. Se iau de pe foc si se lasa la racit.
4. Se descojeste fructul de mango si se taie pulpa de pe sambure in cubulete, strangand sucul care se scurge.
5. Pentru dressing, se pun intr-un castron iaurt, 1 lingura ulei, suc de mango si de portocale. Se spala bine lamaia si se sterge frecand-o cu un servet. Se descojeste o jumatate de lamaie in fasii subtiri care se pun deoparte. Se storc ambele jumatati. Se adauga la dressing 2 linguri zeama de lamaie, sare si piper si se amesteca totul foarte bine.
6. Se amesteca pastele cu morcovii si cubuletele de mango, se impart portiile in boluri. Se pune dressing peste fiecare portie de salata si se presara seminte de dovleac si coaja de lamaie. Salata se serveste imediat.</p>

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza