Salata de spanac si mere

Crutoane si un sos cu verdeturi si usturoi acompaniaza aceasta salata de frunze crocante de spanac tanar. Poti orna cu chives

 

<p>Preparare: 15 minute
La foc: 6-8 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 69
Glucide 14 g
Proteine 2 g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente:

2 catei de usturoi, cu coaja
2 felii de paine integrala, fara coaja
100 g frunze de spanac tanar
2 mere rosii pentru desert, tari,
fara cotor si taiate felii
Pentru sos:
6 linguri amestec de chives, menta si patrunjel
90 ml suc de mere
1 lingurita mustar normal
2 linguri otet de cidru
Sare si piper negru
Ornare: cateva fire de chives proaspete

Preparare:

1. Se incalzeste gratarul din cuptor la maximum. Pentru sos, se pun ingredientele intr-un blender si se amesteca pana se omogenizeaza. Alternativ se poate folosi un mixer. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
2. Se pun cateii de usturoi sub gratarul incins timp 4-5 minute, intorcandu-se o data si se lasa pana cand li s-a innegrit coaja. Se lasa apoi sa se raceasca atat cat sa poata fi tinuti in mana, se scot din coaja si se piureaza.
3. Se intinde piureul de usturoi pe feliile de paine, apoi se taie feliile de paine in cubulete. Se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se baga sub gratar 1-2 minute, intorcandu-se din cand in cand, pana devin maronii.
4. Se amesteca spanacul si merele intr-un castron, se presara crutoanele pe deasupra. Se stropeste salata cu sosul, se orneaza cu fire de chives si se serveste.</p>

Vote it up
328
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza