Salata de rucola si radicchio

Combina rucola cu vinegreta calda de masline si vei avea o senzationala salata de vara

 

<p>

Ingrediente:

200 g rucola
1 salata radicchio mica
8 cepe esalote
1 catel usturoi
2 linguri ulei de masline
100 g masline verzi
2 linguri otet balsamic
4 linguri vin rosu
1 lingurita rozmarin tocat
sare, piper

Mod de preparare:

Se spala rucola, se indeparteaza cozile tari si frunzele neaspectuoase. Se centrifugheaza frunzele de rucola si se taie in bucati nu prea mici. Se spala radicchio, se curata si se taie in patru. Se indeparteaza cotorul, apoi se taie frunzele in bucati potrivite. Se asaza in farfurii de salata.

Se descojesc 8 esalote si se taie in sferturi. Se curata 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Se incing 2 linguri ulei de masline, in care se calesc esalotele pana devin sticloase.

Se adauga usturoiul si se caleste pana devine sticlos. Se taie in doua 100 g masline verzi fara samburi si se dau prin ulei. Se stinge totul cu 2 linguri otet balsamic si 4 linguri vin rosu; se da totul intr-un clocot, apoi se ia de pe foc.

Se condimenteaza cu sare, piper si 1/2 lingurita de rozmarin tocat. Vinegreta se toarna peste salata.

</p>

Vote it up
90
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza