Salata de Roquefort cu pere

Ingredientele acestei salate proaspete si vibrante sunt completate perfect de sosul subtil din ulei de nuca
Timp de preparare: 15 minute
Portii 4
Fiecare portie contine: kcal 348, proteine 10 g, grasimi 26 g (din care grasimi saturate 7 g), carbohidrati 22 g (din care zahar 21 g), fibre 6 g

 

Ingrediente

 

55 g bucati de nuci
1 ceapa rosie taiata felii subtiri
3 pere mari, coapte, de desert, de preferat cu coaja rosie
115 g nasturel
115 g branza Roquefort faramitata
piper
Sos de nuci si seminte de mac
1/2 lingurita mustar de Dijon
2 lingurite otet din vin rosu
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 lingura ulei de nuca
2 lingurite seminte de mac

 

Preparare

 

Mai intai se face sosul. Intr-un cas-tron de salata se amesteca mustarul si otetul cu piper dupa gust, apoi se adauga treptat uleiul de floarea-soarelui si cel de nuca. Se pun semintele de mac si se amesteca. Se lasa deoparte pana se pregateste salata.

 

Se coc putin bucatile de nuca intr-o tigaita, amestecandu-le des. Se lasa sa se raceasca.

 

In castronul de salata se pune ceapa rosie si se amesteca cu sosul. Se taie perele in sferturi, se curata de samburi si se taie felii, cu coaja cu tot. Se pun in cas-tron si se lasa sa se imbibe de sos.

 

Se adauga nasturelul si mare parte din branza si nuci. Se amesteca usor, apoi se presara deasupra branza si nucile ramase si se serveste imediat.

 

Cateva idei
• Aici merg la fel de bine si alte branzeturi albastre, cum sunt Stilton sau Danish blue. Fiindca majoritatea branzeturilor albastre sunt sarate, nu este necesar sa se puna sare in sos.
• Pentru o salata de ricotta si andive, se separa frunzele de la 2 capatani mici de andive, circa 170 g in total. Se taie fiecare frunza in doua pe lungime si se aranjeaza pe un platou de servit. Intr-o cana, se amesteca 1 lingurita mustar de Dijon, 1 lingura suc de portocale, 1/2 lingurita coaja de portocala rasa fin, sare si piper dupa gust. Se adauga 1 lingura de ulei floarea-soarelui si 1 lingura ulei de nuca sau de alune de padure. Se amesteca obtinandu-se un sos ca o crema. 170 g mazare tanara in teaca se fierb in apa clocotita, 3 minute sau pana cand sunt fragede, apoi se scurg si se invioreaza sub jet de apa rece. Se pun intr-un castron impreuna cu 2 avocado, taiate orizontal in forma de semiluna, 4 rosii prunisoare taiate felii radiale foarte subtiri si 75 g jumatati de alune pecan coapte. Se amesteca, se pun peste sos si se amesteca din nou usor. Deasupra se pun andivele si 200 g branza ricotta care se pune din loc in loc, apoi se servesc.

 

Avantaje
• Branza contine substante nutritive valoroa-se, astfel ca este bine sa fie inclusa intr-o dieta bine echilibrata. Branzeturile cu conti-nut ridicat de grasime, cum este foarte aromata branza Roquefort, trebuie utilizate doar in cantitati mici, pentru a contribui atat la gust, cat si cu beneficii pentru sanatate.
• Nasturelul este o sursa buna de vitamina C, vitamina E si beta-caroten. De asemenea contine un compus despre care s-a aratat ca are proprietati antibiotice.
• Perele coapte au un continut ridicat de zahar natural. De asemenea, sunt o sursa buna de potasiu, care este necesar pentru a ajuta la reglarea tensiunii sanguine.
Vote it up
265
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza