Salata de quinoa cu fructe uscate

Bogate in proteine si sarace in grasimi, boabele cerealei sudamericane quinoa sunt si o sursa buna de calciu

 

<p>Preparare: 15 minute
La foc: 20 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 241
Glucide 37 g
Proteine 8g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente:

180 g boabe de quinoa
Sare si piper negru
2 linguri seminte de pin
1 tija de telina, tocata marunt
50 g ceapa rosie, tocata marunt
1/2 ardei gras galben, fara seminte, tocat marunt
12 fructe de merisor uscate, taiate bucatele
50 g stafide mari
Pentru sos:
1/2 – 1 lingurita coriandru macinat
1/2 – 1 lingurita cumin macinat
1 lingura suc de lamaie
1/2 lingurita boia
1 lingura patrunjel proaspat, tocat
Ornare: frunze de patrunjel proaspat

Preparare:

1. Se pune un ibric cu apa la fiert. Se pun boabele de quinoa intr-o sita larga si se clatesc sub jet de apa rece de cateva ori, ca sa le dispara gustul amar.
2. Se pun apoi boabele intr-o cratita. Se toarna peste ele 500 ml apa fiarta. Se adauga un praf de sare si se pun la fiert. Se acopera cu un capac, se reduce flacara si se lasa sa fiarba incet 15 minute sau pana se inmoaie boabele, fara a se faramita. Se strecoara deasupra unui castron mare pentru a pastra lichidul in care au fiert, apoi se lasa ambele deoparte.
3. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie 1-2 minute pana se rumenesc. Se pun intr-un castron mare si se amesteca cu telina, ceapa, ardeiul gras, merisoarele, stafidele si semintele de pin.
4. Pentru sos, se amesteca coriandrul, cuminul, sucul de lamaie, boiaua si patrunjelul. Se adauga maxim 4 linguri de lichid in care a fiert quinoa pentru a obtine iuteala dorita. Se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu salata. Se orneaza cu patrunjel si se serveste.</p>

Vote it up
89
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza