Salata de pui cu orez si maioneza

Tarhonul proaspat, frunzele de chives si lamaia dau viata acestei salate simple, dietetice si hranitoare
 
 
<p>Timp preparare: 30 de minute plus 30 de minute pentru marinare
La foc: 30-35 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 288
Glucide 46 g
Proteine 10 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

4 bucati de piept de pui, dezosat si fara piele, cam de 125 g fiecare
250 g orez alb cu bobul lung
Sare si piper negru
1/2 castravete, curatat de coaja si taiat cubulete
150 g ciuperci albe, taiate in patru
300 g ridichi, taiate in patru
2 linguri chives, tocate
1 lingurita tarhon proaspat, tocat
5 linguri maioneza slaba
Sucul de la 1 lamaie
Cateva picaturi de sos Tabasco
Cateva picaturi de sos Worcestershire
Pentru marinata:
Coaja rasa de la 1 lamaie
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri ulei de masline
Zeama de la 1/2 lamaie

Preparare

1. Se amesteca ingredientele pentru marinata intr-un castron. Se adauga pieptii de pui si se lasa la marinat 30 de minute.
2. Intre timp se pune orezul intr-o cratita cu 500 ml de apa si un varf de sare. Se acopera, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 20 de minute sau pana cand orezul este fiert. Se asaza orezul pe un platou si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand cu o furculita.
3. Se incalzeste o tigaie pentru gratar sau o tigaie care nu lipeste la foc potrivit. Se scoate carnea din marinata, se potriveste de sare si piper si se prajeste 10-12 minute, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pana cand capata o nuanta maronie si este patrunsa bine. Se asaza carnea pe un platou si se lasa 5 minute, apoi se taie cubulete.
4. Se amesteca intr-un castron mare orezul racit, puiul, castravetele, ciupercile, ridichile si verdeata. Se incorporeaza maioneza, zeama de lamaie si sosurile. Se potriveste de sare si piper si se serveste.</p>

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza