Salata de pui cu ghimbir

Poti folosi resturi de la friptura de pui sau de curcan in aceasta salata. Gustul subtil de ghimbir e punctul forte al retetei
 
<p>
Timp de preparare: 20–25 de minute
Se obtin 6 portii
 
Ingrediente:
1 pui prajit, rece, circa 1,5 kg in total sau 675 g carne de pui gatita
1 lingura suc de lamaie verde
2 mere verzi crocante
4 tije de telina feliate subtire
115 g caise uscate taiate in sferturi
5 linguri smantana
2 linguri maioneza
2 bucati tulpina de ghimbir tocata marunt
30 g miez de nuca sfaramat
piper
fire de nasturel, pentru ornat

Preparare:

Daca se foloseste un pui intreg, se scoate carnea de pe carcasa, aruncand pielea. Se taie carnea bucatele si se pune intr-un castron.

Se pune sucul de lamaie verde intr-un castronel. Se curata de cotoare si se toaca merele, apoi se adauga in castronel si se amesteca bine cu sucul de lamaie verde (acest lucru va preveni patarea merelor). Se adauga merele, telina si caisele in castronul cu pui si se amesteca.
Se combina in alt castronel smantana cu maioneza si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga tulpinile de ghimbir. Se pune cu o lingura dressingul peste salata de pui si se amesteca bine. Se presara cu nuci si se serveste garnisita cu frunze de nasturel.

Cateva idei:

• Serviti salata de Craciun, folosind resturile de la curcan, in loc de pui.
• Inlocuiti caisele uscate cu pere uscate.
• Adaugati 85 g boabe de struguri verzi, fara seminte, taiate in jumatate, sau 2 felii ananas proaspat taiat feliute subtiri.
• Folositi in loc de nuci alune de padure sau alune pecan prajite.
• Serviti salata pe un pat de frunze tinere de spanac amestecat cu nasturel, sau folositi salata favorita.
• Folositi maioneza cu continut redus de calorii, pentru a elimina si mai mult din grasimi.

Avantaje:

• Aceasta reteta ofera cantitati folositoare de fibre de la caisele uscate, din coaja merelor si telina. Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea tractului digestiv.
• Caisele uscate contin cantitati folositoare de vitamina A (din betacaroten), si sunt una dintre fructele cele mai bogate in fier.
• Unele studii arata ca, mancand mici cantitati de nuca zilnic, ca parte a unei diete sarace in grasimi, se reduce nivelul colesterolului din sange. Nucile contin si cantitati folositoare de vitamina E, de cateva vitamine B, potasiu si proteine.
 
Pentru mai multe retete accesati link-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
122
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza