Salata de pepene verde cu feta

O salata in stil mediteranean, cu branza sarata, fructe dulci, frunze crocante si seminte prajite, excelenta pentru micul dejun
 
 
<p>Timp de preparare: 15 minute
Portii: 6

Ingrediente

400 g miez de pepene verde
2 nectarine sau piersici
170 g amestec de frunze de salata, inclusiv ruccola si frisée
200 g branza feta
2 linguri ulei de masline extravirgin
1/2 lamaie, sucul
sare si piper
2 linguri seminte de dovleac prajite sau de floarea-soarelui

Preparare

Se taie miezul de pepene in bucatele de dimensiunea unei imbucaturi, indepartand semintele. Se taie in jumatate nectarinele sau piersicile, se scot samburii si apoi se feliaza miezul. Daca este nevoie, se rup frunzele de salata bucatele de dimensiunea unei imbucaturi. Se combina fructele si frunzele intr-un castron mare.
Se faramiteaza branza feta peste salata. Se adauga uleiul si sucul de lamaie si se amesteca cu grija. Se asezoneaza din belsug cu piper negru, dar sare se adauga cu precautie, caci branza poate fi foarte sarata. Se presara deasupra semintele si se serveste.

Avantaje
• Fructele aduc o cantitate mare de vitamine, inclusiv vitamina A din beta-caroten, care da culoarea galbena din nectarine sau piersici.
• Pe langa proteine, banza contine si calciu. De notat faptul ca feta are un continut mare de sodiu (sare), mai mult decat dublu fata de aceeasi cantitate de Cheddar. Pentru a reduce cantitatea de sare, se poate muia feta in lapte timp de 30 de minute, inainte de a fi folosita.
• Semintele prajite de dovleac si de floarea-soarelui contin minerale folositoare – fosfor, magneziu si cupru, ca si fibre si proteine. Ambele sunt bogate in grasimi, dar acestea fac parte, in majoritate, din tipul nesaturat, considerat „sanatos“.
• Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa foarte buna de vitamina E. </p>

Vote it up
172
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza