Salata de paste cu sparanghel

Crema de ricotta se pune cu lingurita peste portiile de salata la final, apoi se orneaza cu sunca de Parma si frunze de busuioc

 

Ingrediente:

300 g tagliatelle (taitei lati)
sare
cate 400 g tije de sparanghel de grosime potrivita, albe si verzi
2-3 linguri otet balsamic alb
2 linguri ulei de masline
1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
piper negru macinat mare
150 g branza ricotta moale
3-4 linguri lapte
1 lingura zeama de lamaie
30 g parmezan proaspat ras
100 g sunca de Parma
frunze de busuioc pentru ornat

Se obtin 4 portii
Pe portie: 490 kcal, 23 g proteine, 19 g grasimi, 55 g glucide
Timp preparare: 40 minute

Preparare:

1. Se fierb pastele al dente intr-o oala cu apa putin sarata, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se spala sparanghelul, i se taie capetele. Sparanghelul alb se descojeste dinspre varf spre baza, sparanghelul verde, doar la baza.

2. Tijele de sparanghel se taie in rondele foarte subtiri cu un cutit ascutit. Se pun intr-o sita asezata peste o oala mare umpluta cu 3 degete de apa. Se fierbe sparanghelul acoperit 7 minute, apoi se lasa la racit. Se pastreaza apa folosita la fierberea sparanghelului.

3. Se amesteca intr-un castron otetul balsamic alb cu uleiul de masline si cel cu aroma de lamaie, cu sare si piper. Se inglobeaza 3-4 linguri de apa de la sparanghel, apoi se adauga pastele si se amesteca.

4. Se freaca branza ricotta cu laptele si zeama de lamaie pana devine cremoasa. Se adauga parmezanul si se condimenteaza cu sare si piper. Se scoate grasimea de pe marginea bucatii de sunca si se taie carnea in fasii subtiri. Se adauga sparanghelul la paste, amestecand usor. Se potriveste gustul cu sare, piper si otet balsamic alb.

Vote it up
313
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza