Salata de paste cu fructe

Ananasul si perele dau acestei salate un accent dulce, in timp ce otetul balsamic adauga o nuanta picanta, delicata
 
 
<p>Timp de preparare: 35 de minute
Portii: 4

Ingrediente
340 g paste colorate de mai multe forme
50 g pastai fasole verde fina curatata
100 g branza tare maturata (parmesan, Cheddar sau pur si simplu un cascaval mai bun, precum cel Horezu), taiata bucatele
150 g sunca slaba, gatita, taiata bucatele sau fasiute
100 g anans proaspat curatat si taiat cubulete
1/2 ceapa mica tocata marunt
3 linguri maioneza
3 linguri iaurt cu continut mic de grasimi
1/2 lingurita castravete murat, tocat, sau dupa gust (optional)
1 para, descojita, curatata si taiata cubulete
1 lingurita zahar tos, sau dupa gust
sucul de la 1/4 lamaie, sau dupa gust
piper de Cayenne (optional)
125 g frunze mixte de salata, ca andive, laptuca, cicoare, ruccola, nasturel sau mizuna
1 lingura ulei de floarea-soarelui (optional)
1/2 lingurita otet balsamic, sau dupa gust
2 linguri nuci, tocate grosier
2 linguri coacaze uscate (optional)
sare si piper

Preparare

Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg, se spala sub jet de apa rece si se scurg din nou.
Se fierb pastaile de fasole circa 3 minute, pana se fac de un verde-stralucitor si incep sa se fragezeasca, dar sunt inca crocante. Se scurg, se spala sub jet de apa rece si se scurg din nou. Se pun deoparte.
Se combina pastele fierte cu branza, sunca, ananas, ceapa, maioneza, iaurt, castraveciori, cubulete de para si zahar. Suplimentati cu castraveciori si zahar, daca doriti. Se amesteca bine, apoi se potriveste gustul, adaugand sucul de lamaie cu sare, piper si piper de Cayenne (daca se foloseste).
Se stropesc frunzele de salata cu ulei, daca se foloseste, otet balsamic si putin suc de lamaie. Se imparte salata in 4 farfurii individuale, iar deasupra ei se asaza mixtura de paste.
Se aranjeaza in jurul frunzelor de salata fasolea verde, nucile si coacazele uscate, daca se folosesc, si se serveste imediat.

Cateva idei
• Omiteti castraveciorii si asezonati pastele cu putin praf de curry, amestecand bine. Folositi alune caju, in loc de nuci.
• In loc de maioneza traditionala, puteti folosi una cu continut scazut de grasimi.
• Folositi 1 cutie naut, circa 400 g, bine scurs, in loc de sunca.
• Folositi 3 felii de ananas din cutie, in suc natural, scurse si taiate bucatele, in loc de ananas proaspat.

Avantaje
• Branza este o buna sursa de proteine si una valoroasa de calciu, fosfor, niacina si vitamina B12.
• Daca folositi o branza cu gust puternic, cum este Cheddar matura, aveti nevoie de o cantitate mai mica pentru a da savoare mancarii, deci mentineti scazut continutul de grasimi.</p>

Vote it up
590
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza