Salata de orez salbatic cu rosii si peperoni

Preparata cu orez si mozarrela, aceasta salata este foarte satioasa , cu arome salbatic-amaruie data de rucola
 
<p>Timp preparare: 40 minute plus
Timp de fierbere: 20-25 minute
Timp de racire: 30-50 minute
Se obtin 4 portii

Pe portie
470 kcal
16 g proteine
24 g grasimi
45 g glucide

Ingrediente

1 ceapa
4 linguri ulei de masline
150 g orez salbatic
100 g orez cu bobul lung
400 ml supa de legume concentrata
4 rosii prunisoara
150 g rucola
8 peperoni verzi conservati
2-3 linguri otet de vin rosu
1-2 linguri pesto rosu din borcan
sare
piper negru proaspat macinat
200 g bile mici de mozzarella

Preparare

1. Se curata ceapa de coaja si se toaca marunt. Se incinge intr-o oala 1 lingura ulei de masline si se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga cele doua soiuri de orez si se calesc usor, amestecand mereu. Se sting cu supa si se dau intr-un clocot. Apoi se fierbe orezul pe jumatate acoperit, la foc mic, 20-25 minute. Se ia capacul de pe orezul fiert, din care lichidul s-a evaporat, si se lasa sa se raceasca 30-50 minute, rasfirandu-l din cand in cand cu furculita.
2. Se spala rosiile, se taie in doua, li se scot cotoarele. Se taie in felii subtiri. Se spala rucola si se centrifugheaza. Se indeparteaza cozile dure, iar frunzele se rup in bucati potrivite. Se scurg peperoni, li se scot cozile si semintele si se taie in inele subtiri.
3. Pentru vinegreta se pun intr-un castron mare 2 linguri otet, 1 lingura pesto, 3 linguri ulei de masline, sare si piper si se bat bine cu telul. Se adauga, amestecand usor, orezul, rosiile si peperoni.
4. Se aranjeaza frunzele de rucola in patru farfurii. Se potriveste gustul salatei de orez cu piper, pesto si otet. Salata se imparte la cele patru farfurii, se presara deasupra mozzarella si se serveste imediat.</p>

Vote it up
196
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza