Salata de orez cu pui si creveti

In loc de creveti poti folosi si calamari la gratar, cubulete de somon sau peste-spada la gratar
 
 
<p>Timp de reparare: 45 minute plus
Timp de marinare: 1 ora
Pentru 4 portii

Pe portie:
590 kcal
36 g proteine
26 g grasimi
50 g glucide

Ingrediente

200 g orez de paella sau risotto
2 pliculete de sofran macinat (cate 0,1 g)
50 ml vin alb sec, 400 ml supa de gaina
1 frunza de dafin, cate 100 g mazare si fasole verde, congelate
3 linguri zeama de lamaie, 2 linguri otet de sherry, 3 linguri ulei de masline
sare, piper negru proaspat macinat
1 ardei gras rosu, 2 rosii
2 inimi mari de salata romana
Pui si creveti
250 g file de piept de pui
12 creveti mijlocii
2 catei de usturoi
2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline
sare, piper negru pisat mare
3 linguri ulei de masline pentru prajit
optimi de lamaie pentru ornat

Preparare

1. Se incinge intr-o oala 1 1/2 lingura ulei de masline. Se calesc orezul cu sofranul, amestecand continuu, pana cand orezul deviine sticlos. Se adauga vinul, supa si 50 ml apa si frunza de dafin. Se da totul intr-un clocot. Se adauga  boabele de mazare si fasolea.
2. Pentru marinata, se bat cu telul 1 1/2 lingura ulei de masline cu zeama de lamaie si otetul de sherry. Se sareaza si se pipereaza. Se rasfira orezul cu o furculita si se pune intr-un castron. Se toarina marinata deasupra, se amesiteca. Se lasa 1 ora sa se patrunda.
3. Se taie fileul de pui in fasii late de 1 cm. Se desfac si se curata crevetii (vezi dreapta). Se curata usturoiul si se taie in felii fine. Se amesteca puiul, crevetii si usturoiul cu zeama de lamaie si 1 lingura ulei de masline.
4. Se curata ardeiul gras, se spala si se toaca in cubulete. Se oparesc rosiile si li se scoate pielita. Se taie in doua, se scot semintele si se taie pulpa in cubulete. Salata de orez se sareaza si se pipereaza, se adauga ardeii si rosiile. Se spala inimile de salata romana, se zvanta si se desfac frunzele.
5. Intr-o tigaie cu fundul gros se incing 3 linguri ulei si se prajesc la foc iute carnea marinata si usturoiul. Se adauga crevetii si se prajesc de asemenea. Se scoate usturoiul. Se continua prajirea carnii si a crevetilor pana cand sunt rumenite. Se asaza frunzele de salata pe un platou mare, se aranjeaza pe ele salata de orez, crevetii si carnea de pui. Salata se serveste imediat.</p>

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza