Salata de orez cu muguri de bambus

Nu folosi ministiuleti de porumb conservati in otet: sunt prea acri pentru aceasta salata
 
<p>Ingrediente

150 g orez basmati sau orez parfumat
sare
150 g pastai fragede de mazare
150 g ministiuleti de porumb
1 ardei gras rosu
3 cepe verzi
150 g muguri de bambus (din conserva)
1 bucata de radacina de ghimbir proaspat (circa 2 cm lungime)
3 linguri otet de orez
2 linguri sos de soia japonez
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 lingura chutney de mango
50 g caju prajit

Timp preparare: 40 minute plus
Timp de fierbere: 20-25 minute
Timp de racire: 30-50 minute
Se obtin 4 portii

Pe portie
395 kcal
10 g proteine
13 g grasimi
50 g glucide

Preparare

1. Se pune orezul intr-o oala cu 300 ml apa si 1/2 lingurita sare si se da intr-un clocot. Se fierbe pe jumatate acoperit, la foc potrivit, 20-25 minute. Se lasa orezul fiert descoperit, sa se evapore lichidul si sa se raceasca, 30-50 minute.
2. Se curata pastaile de mazare frageda si se spala. Se pune la fiert o cantitate suficienta de apa sarata si se fierb in ea pastaile de mazare 1 minut, iar ministiuletii, 3 minute. Se cufunda in apa rece, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se taie ardeiul gras pe jumatate, se curata si se taie in fasii inguste. Se taie pastaile de mazare in doua, ministiuletii in trei.
3. Se curata ceapa verde si se toaca marunt. Se scurg mugurii de bambus si se taie in fasii inguste. Se pun intr-un castron mare legumele si orezul si se amesteca.
4. Pentru vinegreta, se curata ghimbirul si se rade pe razatoarea fina, direct intr-un castron. Se adauga otetul, sosul de soia, uleiul si chutneyul de mango; se amesteca totul bine si se sareaza. Daca bucatile de fruct din chutney sunt prea mari, se maruntesc cu furculita.
5. Se toarna vinegreta peste salata si se amesteca totul cu grija. Se aranjeaza salata in boluri, se presara cu samburi de cashew (alune caju) si se serveste.</p>

Vote it up
213
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza