Salata de orez cu broccoli si salam

Taie salamul in bucati, prajeste bucatile si presara-le peste salata. Prin prajire, salamul devine crocant si pierde din grasimi
 
<p>Timp preparare: 25 minute plus
Fierbere: 20-30 minute plus timp de racire: 30-50 minute
Se obtin 4 portii

Pe portie: 500 kcal, 17 g proteine, 32 g grasimi, 37 g glucide

Ingrediente

150 g orez cu bob lung parboiled
300-350 ml supa concentrata de legume
400 g broccoli
1 ardei gras galben
1 ceapa alba
200 g chorizo, salamul spaniol cu boia si usturoi
3 crengute de cimbru proaspat
1/2 lingurita boia dulce

Pentru dressing

3 linguri maioneza de salata
150 g iaurt
1-2 linguri otet de vin alb
1 lingura ulei de masline
sare cu verdeturi, piper negru

Preparare

1. Se pun orezul si supa de legume intr-o oala, se da supa intr-un clocot, apoi se fierbe orezul pe jumatate acoperit, la foc mic, 20-30 minute. Orezul fiert se lasa in continuare in oala descoperita pana cand s-a evaporat tot lichidul si se mai tine 30-50 minute ca sa se raceasca. Intre timp, se amesteca usor cu o furculita.
2. Se spala broccoli, se curata si se taie in bucati potrivite. Se pun buchetelele de broccoli intr-o sita care se asaza deasupra unei oale umplute cu 2 degete de apa. Se fierbe acoperit 8-12 minute, sa fie al dente, apoi se scoate din oala si se lasa la racit. Se pastreaza apa folosita la fiert.
3. Ardeiul gras se taie in doua, se curata si se spala. Se taie in bucati de 2 cm. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se descojeste salamul cu boia si se taie in fasii inguste si subtiri.
4. Pentru dressing, se pun intr-un castron mare maioneza, iaurtul, 1 lingura otet, uleiul, sare cu verdeturi si piper si se bat bine. Se adauga orezul, legumele si salamul in castron si se amesteca. In cazul in care salata e prea seaca, se adauga 3-4 linguri din apa in care a fiert broccoli.
5. Se spala cimbrul, se desprind frunzulitele si se toaca marunt. Jumatate din cimbru se amesteca in salata si se potriveste apoi gustul cu sare, piper si otet. Se pune salata de orez in boluri mici si se presara pe deasupra restul de cimbru si boia. </p>

Vote it up
116
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza