Salata de macrou cu linte

Aceasta salata cu peste afumat se serveste cu toast sau paine integrala si poate fi un antreu dupa care-ti lasa gura apa
 
<p>
Se obtin 6 portii
Timp de preparare si de gatit: 25–30 de minute

Ingrediente:

140 g linte de Puy
150 g fileuri de macrou afumat si piperat, fara piele, desfacute in bucati
3 cepe verzi feliate pe diagonala
85 g nasturel
1 para mare, preferabil cu coaja rosie, curatata si taiata felii groase
Dressing de lamaie verde
2 linguri ulei de masline extra virgin
1 lamaie, coaja rasa si sucul
1 lingurita mustar de Dijon
1 lingurita miere
sare si piper

Preparare:

Se pune lintea in oala, se acopera cu apa rece si se da in clocot. Se reduce flacara si se fierbe incet 15–20 de minute, pana ce se face frageda, dar inca se simte ferma la muscatura.

Intre timp, se prepara dressing-ul. Se amesteca uleiul de masline, coaja si sucul de lamaie verde, mustarul si mierea, apoi se adauga sare si piper, dupa gust. Se bate totul cat mai bine.
Se scurge lintea si se pune intr-un castron. Se amesteca bine cu dressing-ul, se adauga macroul si ceapa verde.
Se aranjeaza frunzele de nasturel si feliile de para pe 6 farfurii. Se pune pe ele mixtura de macrou si linte si se serveste imediat.

O idee:

• Pentru o salata de pastrav afumat cu linte verde si cu o vinegreta de zmeura, inlocuiti lintea de Puy cu linte verde, si gatiti-o 20 de minute. In dressing, inlocuiti coaja si sucul de lamaie verde cu 2 linguri otet de zmeura. In loc de macrou afumat folositi pastrav afumat. Puneti mixtura de fasole si pastrav pe un pat de frunze de nasturel amestecate cu salata Lollo rosie si ornati cu 55 g de zmeura.

Avantaje:

• Desi lintea contine fier, absorbtia acestui mineral este slaba. Adaugand ingrediente bogate in vitamina C, cum ar fi lamaia verde si nasturelul, se imbunatateste considerabil absorbtia de fier din linte.
• Pestii uleiosi, cum ar fi macroul (atat proaspat, cat si afumat) sunt bogati in acizi grasi omega-3, un tip de grasimi polinesaturate despre care se crede ca previn bolile de inima si atacurile de cord prin subtierea sangelui. Acizii grasi omega-3 sunt de mare ajutor si in prevenirea si tratarea artritei.
• Vegetalele cu frunze verzi, cum ar fi nasturelul, aduc o cantitate mare de vitamine si minerale, inclusiv beta-caroten, vitamina C si folati. Nasturelul este de asemenea o sursa buna de calciu.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Cu 200 euro rata cumperi casa de 42.000 euro. Aplica la credit</a></strong>
 
Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza