Salata de linte cu ceapa prajita

Boabele din pastai contin proteine valoroase. Combinate cu cereale, de pilda cu paine, calitatea proteinelor consumate va creste

 

Ingrediente:

400 g boabe de linte
1 crenguta mica de rozmarin
1 frunza mica de dafin
3 cartofi fierti din ajun
2 rosii carnoase
1 catel de usturoi
2 linguri otet de vin rosu cu verdeturi
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
sare
piper negru proaspat macinat
1/2 lingurita praf de cumin
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1/2 lingurita patrunjel
2 cepe mari albe
2 linguri ulei de floarea-soarelui

Timp de preparare: 35 minute
Timp de fierbere: 35 minute
Timp de marinare: 1 ora
Se obtin 4 portii
Pe portie: 445 kcal, 26 g proteine, 9 g grasimi, 63 g glucide

Preparare:

1. Se pune lintea intr-o oala si se acopera cu apa. Se adauga rozmarinul si frunza de dafin, se pune oala pe foc si se fierbe
40-50 minute, pana se inmoaie lintea. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Se scoate lintea, se pastreaza apa in care a fiert, scotand insa rozmarinul si dafinul.

2. Se curata cartofii de coaja si se taie in cubulete. Se spala rosiile, se taie in jumatate si li se scot cotoarele. Se taie pulpa in cubulete. Se curata usturoiul si se trece prin presa direct intr-un castron mare.

3. Se adauga la usturoiul din castron otetul, zeama de lamaie, uleiul de masline, 2-3 linguri din apa in care a fiert lintea, precum si sare, piper, cumin si coaja rasa de lamaie. Se amesteca pana se dizolva sarea. Se amesteca sosul cu cartofi si rosii si se pune totul la rece 1 ora, sa se patrunda.

4. Se spala patrunjelul, se scutura sa se zvante si se toaca marunt frunzulitele. Se curata cepele si se taie in rondele fine. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumenesc inelele de ceapa. Se sareaza si se pipereaza.

5. Se potriveste gustul salatei cu sare, piper si otet si se adauga patrunjelul. Se imparte salata in patru boluri si se presara deasupra inelele de ceapa. La salata de linte merge o gustare cu sunca sau cotlet de porc afumat si paine de casa.

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza