Salata de legume la gratar

Legumele suculente si otetul de sherry fac ca pentru aceasta salata sa nu mai fie nevoie de ulei
 
<p>Preparare: 15 minute, plus cel putin 3 ore de repaus
La foc: 20-35 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 106
Glucide 8 g
Proteine 4 g
Grasimi 7 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

350 g vinete
700 g dovlecei
Sare si piper negru
1 ardei rosu mare, taiat in patru
2 linguri ulei de masline
Pentru sos:
Un varf de cutit de praf de chilli
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura otet de sherry
Ornare: frunze de patrunjel tocate

Preparare

1. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie cerata. Se taie vinetele si dovleceii pe lungime in felii de 2 cm, se asaza in tavi pe un singur strat si se presara sare. Se lasa deoparte 15 minute.
2. Intre timp se pregateste sosul. Se ames­teca piperul, usturoiul si otetul, se potriveste de sare si se lasa deoparte.
3. Se incalzeste o tigaie pentru gratar la foc potrivit spre iute sau se potriveste gratarul din cuptor la foc mediu spre maxim. Se unge ardeiul cu ulei si se coace, cu interiorul in sus pe foc sau cu interiorul in jos, sub gratarul din cuptor 5 minute, sau pana cand s-a inmuiat si pielitele s-au innegrit putin.
4. Se asaza ardeiul intr-un castron mare, se stropeste cu o treime din sos si se amesteca.
5. Se clatesc feliile de vinete si de dovlecei si se zvanta, apoi se ung putin cu ulei. Se pun pe rand sub gratarul din cuptor vinetele 3-4 minute pe fiecare parte si dovleceii 2-3 minute pe fiecare parte.
6. Se taie vinetele si dovleceii copti in doua pe latime si se adauga peste ardei. Se toarna restul de sos si se amesteca bine.
7. Se acopera si se tine salata la frigider 3 ore sau peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Se serveste la temperatura camerei. </p>

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza