Salata de legume cu usturoi si ghimbir

Aceasta salata preparata din legume fierte la abur, crocanta, sanatoasa si usor aromata, poate fi servita rece sau calda.

 

<p>Preparare: 20 de minute, plus timp pentru racire daca este servita rece
La foc: 3-4 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 32
Glucide 4 g
Proteine 3 g
Fara grasimi

Ingrediente

150 g broccoli
150 g varza pak choi sau orice alta salata chinezeasca
50 g ceapa verde
100 g mazare dulce
1 catel de usturoi mic, zdrobit
1 lingurita ghimbir, ras fin
1 lingurita zahar brun
1 lingura sos de peste thailandez

Preparare

1. Se umple un vas pentru fiert la abur cu apa pana sub nivelul cosului. Se pune apa la fiert.
2. .Se rupe broccoli in buchetele, lasand din codite doar 1 cm. Se curata coditele ramase, apoi se taie pe diagonala in felii de 1 cm. Se despica varza pak choi in lungime. Se curata ceapa verde, apoi se taie in rondele pe diagonala.
3. Se pun toate legumele intr-un castron, se adauga usturoiul si ghimbirul si se amesteca bine. Se transfera apoi in cosul pentru fiert la abur, se acopera si se lasa 3-4 minute pana cand legumele s-au inmuiat, dar sunt inca crocante.
4. Se adauga zaharul la sosul de peste, amestecand pana cand se dizolva. Se aranjeaza legumele intr-un castron, se toarna sosul deasupra si se serveste fierbinte. Ori se pot lasa legumele sa se raceasca aproximativ 10 minute inainte de a fi servite.</p>

Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza